Pensie la limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare
Scris de: Floasiu M la data: 10/21/2017 1:23am
Scris de: Floasiu M la data: 10/21/2017 1:23am
Gen:
Data nasterii:1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Cand se comunica angajatorului, Decizia de pensionare la limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, dupa primirea acesteia de catre salariat? Multumesc.
Data nasterii:1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Cand se comunica angajatorului, Decizia de pensionare la limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare, dupa primirea acesteia de catre salariat? Multumesc.
Re: Pensie la limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare
Scris de: la pensie la data: 10/23/2017 4:09am
Scris de: la pensie la data: 10/23/2017 4:09am
Din punct de vedere al legislatiei muncii apare o problema deoarece Conform art 56 alin (1) litera c) din legea 53/2003, Codul muncii, angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului dv de munca de la data comunicarii deciziei de pensionare cu pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstei standard de pnsionare si daca este de acord sa incheie un alt contract de munca.
Deci pentru a intra in legalitate trebuie sa comunicati angajatorului primirea deciziei de pensionare iar acesta sa declare incetarea de drept a vechiului contract de munca si daca este de acord sa incheie un nou contract de munca deoarece aveti dreptul sa cumulati pensia pentru limita de varsta cu salariu.
Deci pentru a intra in legalitate trebuie sa comunicati angajatorului primirea deciziei de pensionare iar acesta sa declare incetarea de drept a vechiului contract de munca si daca este de acord sa incheie un nou contract de munca deoarece aveti dreptul sa cumulati pensia pentru limita de varsta cu salariu.