Gen:M
Data nasterii:29.04.1949
Stagiul de cotizare:35 ANI SI 6 LUNI
Alte date:
Intrebare:Am folosit programul dvs.pt.calculul pensiei si a rezultat o suma.Doresc sa stiu daca aceasta suma este diminuata automat cu penalizarea cf.legii sau penalizarea se aplica la suma rezultata?
Va multumesc,
Data nasterii:29.04.1949
Stagiul de cotizare:35 ANI SI 6 LUNI
Alte date:
Intrebare:Am folosit programul dvs.pt.calculul pensiei si a rezultat o suma.Doresc sa stiu daca aceasta suma este diminuata automat cu penalizarea cf.legii sau penalizarea se aplica la suma rezultata?
Va multumesc,
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie la limita de varsta in 29 ianuarie 2014 la varsta standard de pensionare de 64 ani si 9 luni si stagiul complet de cotizare de 34 ani si 6 luni. Calculul l-am facut cu programul „ Varsta de iesire la pensie†de pe site-ul nostru.
Programul de calcul pensie de pe site-ul nostru calculeaza pensia la limita de varsta si deci nu calculeaza diminuarea pensiei anticipate partiale. Aceasta diminuare trebuie sa o faceti dv.
Am verificat si noi modul de introducere a datelor in program si avem o singura observatie si anume aceea ca nu ati introdus sporul de vechime. Acesta este determinat asa cum explicam noi pe forum la “Sporul de vechimeâ€.
Pentru dv acest spor de vechime este:
Intre noiembrie 1977 – martie 1983 3 %
Intre aprilie 1983 – august 1983 5 %
Intre septembrie 1983 – martie 1988 6 %
Intre aprilie 1988 - martie 1992 9 %
Daca cereti pensie anticipata partiala incepand cu 1 august 2009 pentru 54 luni de anticipare si cu stagiul de cotizare mai mare cu peste 1 an fata de stagiul complet de cotizare diminuarea pensiei va fi de 24,3%.
Programul de calcul pensie de pe site-ul nostru calculeaza pensia la limita de varsta si deci nu calculeaza diminuarea pensiei anticipate partiale. Aceasta diminuare trebuie sa o faceti dv.
Am verificat si noi modul de introducere a datelor in program si avem o singura observatie si anume aceea ca nu ati introdus sporul de vechime. Acesta este determinat asa cum explicam noi pe forum la “Sporul de vechimeâ€.
Pentru dv acest spor de vechime este:
Intre noiembrie 1977 – martie 1983 3 %
Intre aprilie 1983 – august 1983 5 %
Intre septembrie 1983 – martie 1988 6 %
Intre aprilie 1988 - martie 1992 9 %
Daca cereti pensie anticipata partiala incepand cu 1 august 2009 pentru 54 luni de anticipare si cu stagiul de cotizare mai mare cu peste 1 an fata de stagiul complet de cotizare diminuarea pensiei va fi de 24,3%.