Gen:F
Data nasterii:28.04.1965
Stagiul de cotizare: 28 ani
Alte date:De anul trecut(2017)am certificat handicap mediu(talasemie).Pana anul trecut nu am stiut ca pot beneficia de drepturi avand aceasta boala de la nastere(nu se poate dobandi-este ereditara).
Intrebare:Cand pot iesi la pensie?
Data nasterii:28.04.1965
Stagiul de cotizare: 28 ani
Alte date:De anul trecut(2017)am certificat handicap mediu(talasemie).Pana anul trecut nu am stiut ca pot beneficia de drepturi avand aceasta boala de la nastere(nu se poate dobandi-este ereditara).
Intrebare:Cand pot iesi la pensie?
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul lucrat in conditii de handicap in data de 28 februarie 2028 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 10 luni, stagiul complet de cotizare de 34 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu pana la 10 ani daca :
- Obtineti un certificat de handicap mediu cu mentiunea ca data de dobandire a acestuia este anterioara datei de angajare.
- Va completati stagiul de cotizare cu 6 ani si 1 luna si realizati stagiul complect de cotizare de 34 ani si 1 luna.
Aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu pana la 10 ani daca :
- Obtineti un certificat de handicap mediu cu mentiunea ca data de dobandire a acestuia este anterioara datei de angajare.
- Va completati stagiul de cotizare cu 6 ani si 1 luna si realizati stagiul complect de cotizare de 34 ani si 1 luna.