Gen:
Data nasterii:1966
Stagiul de cotizare:17,zona a 2 ua de radiati
Alte date:
Intrebare:care este stagiu cu noua lege de recalculare>15 ani sau 22,6./17 ani sau 24.6/20 ani sau 32ani ,totalul de puncte care il are fiecare din ce am specificat mai sus la care se imparte /multumesc
Data nasterii:1966
Stagiul de cotizare:17,zona a 2 ua de radiati
Alte date:
Intrebare:care este stagiu cu noua lege de recalculare>15 ani sau 22,6./17 ani sau 24.6/20 ani sau 32ani ,totalul de puncte care il are fiecare din ce am specificat mai sus la care se imparte /multumesc
Art 57 alin (3) din legea pensiilor 263/2010 modificat prin legea 155/2016 prevede ca cei care au un stagiu de 17 ani lucrat in zona II de expunere la radiatii au stagiul complet de cotizare de 17 ani si acesta va fi folosit la recalcularea conform ultimei reglementari legale.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:pentru recalculare pe noua lege ,de la 1 octombrie la gr.1 trebuie facuta cerere sau e din oficiu,multumesc
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:pentru recalculare pe noua lege ,de la 1 octombrie la gr.1 trebuie facuta cerere sau e din oficiu,multumesc
Legea la care va referiti nu a fost promulgata si nici publicata in Monitorul Oficial si deci nu cunoastem continutul exact al acesteea.
Din informatiile date de dl. Carp Mircea, in care avem deplina incredere, rezulta ca recalcularile care se vor face conform prevederilor acestei legi se vor face din oficiu, adica fara cerere.
Din informatiile date de dl. Carp Mircea, in care avem deplina incredere, rezulta ca recalcularile care se vor face conform prevederilor acestei legi se vor face din oficiu, adica fara cerere.
Art.169^2 care urmeaza sa ajunga in aceasta saptamana la promulgare, spune:
(3) Recalcularea prevăzută la alin. (1) se efectuează din oficiu,
în termen de 12 luni, calculat de la data de 1 octombrie 2018.
(4) Drepturile de pensie recalculate potrivit alin.(1) se cuvin de
la data de 1 octombrie 2018.â€
Eu in ziua in care intra in vigoare aceasta modificare, le voi depune cerere.
(3) Recalcularea prevăzută la alin. (1) se efectuează din oficiu,
în termen de 12 luni, calculat de la data de 1 octombrie 2018.
(4) Drepturile de pensie recalculate potrivit alin.(1) se cuvin de
la data de 1 octombrie 2018.â€
Eu in ziua in care intra in vigoare aceasta modificare, le voi depune cerere.