Gen:F
Data nasterii:01.03.1966
Stagiul de cotizare:42 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Conform noii legi din 2018, in cazul in care am 2 copii, po iesi mai devreme la pensie?Multumesc
Data nasterii:01.03.1966
Stagiul de cotizare:42 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Conform noii legi din 2018, in cazul in care am 2 copii, po iesi mai devreme la pensie?Multumesc
Re: Intrebare iesire pensie in cazul nasterii a 2 copii
Scris de: la pensie la data: 08/22/2018 7:59am
Scris de: la pensie la data: 08/22/2018 7:59am
Mai intai trebuie sa precizam ca nu a fost promulgata o noua lege a pensiilor in anul 2018 ci a fost data in dezbatere publica un proiect de lege a pensiilor care daca va fi promulgata va intra in vigoare incepand cu 01 ianuarie 2021.
In acest proiect se prevede o reducere a varstei de pensionare cu 6 ani a femeilor care au realizat stagiul minim de cotizare si au nascut si crescut pana la 16 ani, minim 3 copii.
Deci in cazul in care aceasta noua lege a pensiilor va fi propromulgata fara a fi modificata aceasta prevedere dv nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentru nasterea si cresterea unui numar de 2 copii.
In acest proiect se prevede o reducere a varstei de pensionare cu 6 ani a femeilor care au realizat stagiul minim de cotizare si au nascut si crescut pana la 16 ani, minim 3 copii.
Deci in cazul in care aceasta noua lege a pensiilor va fi propromulgata fara a fi modificata aceasta prevedere dv nu beneficiati de reducerea varstei de pensionare pentru nasterea si cresterea unui numar de 2 copii.