Cand pot iesi la pensie? Sufar de o deptesie de mai multi ani.
Scris de: Dumitru Adina la data: 08/22/2018 3:25am
Scris de: Dumitru Adina la data: 08/22/2018 3:25am
Gen:F
Data nasterii:21.01. 1974
Stagiul de cotizare:19 ani si 3 ani concediu imgrijire copil dupa nastere
Alte date:Am 4 copii
Intrebare:cand pot iesi la pensie? Sufar de depresie
Am fost si internata la psihiatrie dr mai multe ori.
Data nasterii:21.01. 1974
Stagiul de cotizare:19 ani si 3 ani concediu imgrijire copil dupa nastere
Alte date:Am 4 copii
Intrebare:cand pot iesi la pensie? Sufar de depresie
Am fost si internata la psihiatrie dr mai multe ori.
Re: Cand pot iesi la pensie? Sufar de o deptesie de mai multi ani.
Scris de: la pensie la data: 08/22/2018 8:19am
Scris de: la pensie la data: 08/22/2018 8:19am
Conform actualei legi a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta,fara reducerea varstei de pensionare, in data de 21 ianuarie 2037 la varsta standard de pensionare de 63 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Daca boala de care suferiti va reduce capacitatea de munca va puteti adresa Comisiei de expertiza a capacitatii de munca si daca aceata constata reducerea capacitatii de munca sub 50 %, va incadreaza in un grad de invaliditate si va puteti pensiona cu pensie de invaliditate.
Actuala lege a pensiilor nu acorda reducerea varstei de pensionare pentru nasterea si cresterea unui anumit numar de copii. Insa in prezent este in dezbatere publica un proiect de lege a pensiilor care daca va fi promulgata, fara modificari, va intra in vigoare incepand cu 01 ianuarie 2021 si daca ati nascut si crescut pana la 16 ani, 4 copii va da dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 7 ani si pensionarea cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 56 ani, adica in 21 ianuarie 2030.
Daca boala de care suferiti va reduce capacitatea de munca va puteti adresa Comisiei de expertiza a capacitatii de munca si daca aceata constata reducerea capacitatii de munca sub 50 %, va incadreaza in un grad de invaliditate si va puteti pensiona cu pensie de invaliditate.
Actuala lege a pensiilor nu acorda reducerea varstei de pensionare pentru nasterea si cresterea unui anumit numar de copii. Insa in prezent este in dezbatere publica un proiect de lege a pensiilor care daca va fi promulgata, fara modificari, va intra in vigoare incepand cu 01 ianuarie 2021 si daca ati nascut si crescut pana la 16 ani, 4 copii va da dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 7 ani si pensionarea cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 56 ani, adica in 21 ianuarie 2030.