Am primit raspuns de la CNPP : conf art 100 din legea 263 ptr majoararea pc de pensie lunar se diminuiaza procentul corespunzator exp : pc lunar = 1,00000 ptr lucrul efectiv 80% in gr a II a majorarea pc lunar este 1 punct x80/100 = 0,80000 puncte , majoaraea punctajului lunar corespunzator = 0,80000 puncte x 25/100 = 0,20000 puncte. In aceste conditii in program nu se poate introduce si aceasta situatie.
Multumesc.
Multumesc.
Punctajul suplimentar acordat pentru stagiile in grupele de munca a fost acordat prin o multime de acte normative incepand cu luna noiembrie 2008 si in niciunul din aceste acte normative nu este specificat ca acest punctaj este corelat cu procentul din programul zilnic lucrat in grupa de munca.
Avand in vedere aceasta programul de calcul a fost conceput in consecinta.
Consideram ca motivarea adusa in raspunsul primit de la Casa de pensii nu este suficienta si ca aceasta este consecinta unei interpretari personale a functionarului de la Casa teritoriala de pensii.
Rugam si alti pensionari sa semnaleze astfel de interpretare.
Avand in vedere aceasta programul de calcul a fost conceput in consecinta.
Consideram ca motivarea adusa in raspunsul primit de la Casa de pensii nu este suficienta si ca aceasta este consecinta unei interpretari personale a functionarului de la Casa teritoriala de pensii.
Rugam si alti pensionari sa semnaleze astfel de interpretare.
Am primit decizia de pensionare si ptr perioada lucrata in grupe superioare de munca in procent de 80% si punctul de majorare este diminuat . Eu am facut un artificiu de calcul lasand fara grupa cate o luna la 4 luni lucrate. Daca s-ar putea face o modificare si ptr procent lucrat in grupa ar fi bine . Multumesc ptr tot sprijinil acordat prin acest program de calcul pensie.
Nu suntem convinsi ca este oportuna modificarea programului de calcul.
Daca sunteti dispus sa ne ajutati sa lamurim aceasta problema va rugam sa reveniti cu detalii (cifre) privind faptul care v-a determinat sa credeti ca procentul lucrat in grupa de munca a fost aplicat si punctajului suplimentar pentru stagiul in grupa de munca.
In ceeace priveste artificiul de calcul folosit de dv acesta nu este tocmai corect. Daca doriti un artificiu mai corect procedati astfel :
- Introduceti stagiul lucrat in grupa corect.
- Faceti click pe butonul “Datele introduse’’
- Insumati punctele anuale acordate pentru grupele de munca pe perioadele lucrate in procent mai mic de 100 % si acestuia ii aplicati procentul respectiv nu inainte de a compara punctajul total acordat pentru grupa de munca, nediminuat, iesit din calcul pe site-ul nostru cu cel acordat de Casa de pensii.
Daca sunteti dispus sa ne ajutati sa lamurim aceasta problema va rugam sa reveniti cu detalii (cifre) privind faptul care v-a determinat sa credeti ca procentul lucrat in grupa de munca a fost aplicat si punctajului suplimentar pentru stagiul in grupa de munca.
In ceeace priveste artificiul de calcul folosit de dv acesta nu este tocmai corect. Daca doriti un artificiu mai corect procedati astfel :
- Introduceti stagiul lucrat in grupa corect.
- Faceti click pe butonul “Datele introduse’’
- Insumati punctele anuale acordate pentru grupele de munca pe perioadele lucrate in procent mai mic de 100 % si acestuia ii aplicati procentul respectiv nu inainte de a compara punctajul total acordat pentru grupa de munca, nediminuat, iesit din calcul pe site-ul nostru cu cel acordat de Casa de pensii.
Ptr exemplificare , anul 1995 din Buletinul de calcul luat am : punct anual =1,32832 , PS =0,17268 si majorarea grupa = 0,26566 insumand avem 1,7666 iar din programul d-voastra avem : pc anual=1,50100 ( include si PS ) si grupa de munca = 0,33208 avand un punct total = 1,83308 . Mentionex ca am lucrat 80% in grupa conf adeverinta de grupa superioare.