Gen:F
Data nasterii:1 martie 1932
Stagiul de cotizare:pensie sociala
Alte date:
Intrebare: Sotul meu a fost pensionar de stat si a decedat in iunie 2018. Eu beneficiez de un ajutor social de 640 lei. Va rog sa-mi spuneti daca pe langa ajutorul social pot beneficia si de pensia de urmas, conform legii? Daca da, care sunt actele necesare pentru a obtine acest drept? Va multumesc
Data nasterii:1 martie 1932
Stagiul de cotizare:pensie sociala
Alte date:
Intrebare: Sotul meu a fost pensionar de stat si a decedat in iunie 2018. Eu beneficiez de un ajutor social de 640 lei. Va rog sa-mi spuneti daca pe langa ajutorul social pot beneficia si de pensia de urmas, conform legii? Daca da, care sunt actele necesare pentru a obtine acest drept? Va multumesc
Conform prevederilor actualei legi a pensiilor 263/2010 pentru a beneficia de pensia de urmas (jumatate din pensia sotului decedat) trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii :
- Sa renuntati la propria pensie
- Sa aveti 15 ani de casnicie cu sotul decedat. Daca aveti intre 10 ani si 15 ani de casnicie pensia de urmas se mai diminuiaza inca odata.
Actele pentru pensia de urmas in cazul dv sunt
- Cerere tip pentru inscriere la pensie care vi se da la ghiseul casei de pensii.
- Actele de stare civila, certificat de casatorie (original si copie).
- Decizia de pensie sau talon de pensie pentru sotul decedat (copie)
Pentru actele din dosarul de pensie consultati si lista afisata la Casa de pensii sau cereti informatii la ghiseul casei de pensii.
- Sa renuntati la propria pensie
- Sa aveti 15 ani de casnicie cu sotul decedat. Daca aveti intre 10 ani si 15 ani de casnicie pensia de urmas se mai diminuiaza inca odata.
Actele pentru pensia de urmas in cazul dv sunt
- Cerere tip pentru inscriere la pensie care vi se da la ghiseul casei de pensii.
- Actele de stare civila, certificat de casatorie (original si copie).
- Decizia de pensie sau talon de pensie pentru sotul decedat (copie)
Pentru actele din dosarul de pensie consultati si lista afisata la Casa de pensii sau cereti informatii la ghiseul casei de pensii.