Gen:F
Data nasterii: 27/11/957
Stagiul de cotizare:11 Ani si 7 luni
Alte date:
Intrebare:Buna,am depus pentru pensionare limita de varsta,si am fost respinsa,nu am 15 ani contributii,am posibitatea sa platesc pentru 3 ani si 5 luni? si cat trebuie sa platesc?
Data nasterii: 27/11/957
Stagiul de cotizare:11 Ani si 7 luni
Alte date:
Intrebare:Buna,am depus pentru pensionare limita de varsta,si am fost respinsa,nu am 15 ani contributii,am posibitatea sa platesc pentru 3 ani si 5 luni? si cat trebuie sa platesc?
Conform legii pensiilor 263/2010 pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta trebuie sa va completati stagiul de cotizare si sa obtineti stagiul minim de cotizare de 15 ani. Daca nu va puteti sa va mai angajati puteti sa va completati sragiul de cotizare incheind cu Casa de pensii un contract de asigurare sociala.
Contributia lunara in cazul contractului de asigurare sociala incheiat cu Casa Nationala de Pensii publice in prezent este de minim 25 % din salariul minim brut pe tara garantat in plata care acum este de 2080 lei. Deci in prezent se plateste o contributie lunara de 520 lei
Contributia lunara in cazul contractului de asigurare sociala incheiat cu Casa Nationala de Pensii publice in prezent este de minim 25 % din salariul minim brut pe tara garantat in plata care acum este de 2080 lei. Deci in prezent se plateste o contributie lunara de 520 lei