prima de vacanta se ia in calcul la stabilirea pensiei de limita de varsta ?
Scris de: Abejanaritei Elena la data: 07/24/2019 8:03am
Scris de: Abejanaritei Elena la data: 07/24/2019 8:03am
Gen:feminin
Data nasterii:08.04.1959
Stagiul de cotizare:39 ani 6 luni
Alte date:13 ani si 11 luni grupa
Intrebare:Buna ziua
se ia in calculul pensiei(punctajului) prima de vacanta,daca este cuprinsa in salariul brut? (din nov.2002)
Verificand datele din extrasul luat de la Casa de pensii,am observat ca prima de vacanta,care este cuprinsa in salariul brut,in anul 2001 a fost luata in calcul iar in anul 2002,nu a fost luata.
Multumesc anticipat.
Data nasterii:08.04.1959
Stagiul de cotizare:39 ani 6 luni
Alte date:13 ani si 11 luni grupa
Intrebare:Buna ziua
se ia in calculul pensiei(punctajului) prima de vacanta,daca este cuprinsa in salariul brut? (din nov.2002)
Verificand datele din extrasul luat de la Casa de pensii,am observat ca prima de vacanta,care este cuprinsa in salariul brut,in anul 2001 a fost luata in calcul iar in anul 2002,nu a fost luata.
Multumesc anticipat.
Re: prima de vacanta se ia in calcul la stabilirea pensiei de limita de varsta ?
Scris de: la pensie la data: 07/24/2019 8:35am
Scris de: la pensie la data: 07/24/2019 8:35am
In perioada dupa data de 01 aprilie 2001 intra in calculul punctajului pensiei sumele pentru care s-a platit CAS si pentru orice fel de prima in aceasta perioada trebuia sa se retina CAS.
Daca in anul 2002 nu vi s-a retinut CAS pentru prima de vacanta este gresala functionarilor angajatorului si nu stim daca se mai poate remedia eroarea. Intrebati la Inspectoratul Teritorial de Munca sau la Casa teritoriala de pensii.
Daca in anul 2002 nu vi s-a retinut CAS pentru prima de vacanta este gresala functionarilor angajatorului si nu stim daca se mai poate remedia eroarea. Intrebati la Inspectoratul Teritorial de Munca sau la Casa teritoriala de pensii.