Gen:f
Data nasterii:07.08.1962
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:
Intrebare:
Am lucrat o perioada de 3 ani,salariat civil intr o unitate militara.Am obtinut o adeverinta cu multe sporuri ,dar nu stiu care vor fi considerate cu caracter permanent.Puteti sa mi spuneti ce ia in considerare casa de pensii?mentionez ca in adeverinta nu se specifica daca sunt sau nu permanente.
Data nasterii:07.08.1962
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:
Intrebare:
Am lucrat o perioada de 3 ani,salariat civil intr o unitate militara.Am obtinut o adeverinta cu multe sporuri ,dar nu stiu care vor fi considerate cu caracter permanent.Puteti sa mi spuneti ce ia in considerare casa de pensii?mentionez ca in adeverinta nu se specifica daca sunt sau nu permanente.
Conform actualei legi a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 07 noiembrie 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare de 32 ani si 9 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 57 ani si 9 luni adica in data de 07 noiembrie 2019. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Credem ca era recomandabil sa enumerati sporurile din adeverinta si noi va indicam pe cele cu caracter permanent.
Pe site este prezentata succint baza de calcul a punctajului pensiei unde indicam sporurile cu caracter permanent si sporurile care nu fac parte din aceasta categorie. Va sfatuim sa analizati aaceasta pagina care se afla la adresa :
https://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Daca dupa aceasta mai aveti nelamuriri reveniti si pecizati sporul.
Dupa parerea noastra este bine sa depuneti aceasta adeverinta la dosarul de pensie si daca depuneti dosarul inainte de 01 septembrie 2001 pensia va fi calculata conform legii actuale a pensiilor 263/2010 luanduse in calcul numai sporurile cu caracter permanent iar la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 127/2019, care este prevazuta in 01 septembrie 2021, vor fi luate in calcul si celelalte sporuri.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 57 ani si 9 luni adica in data de 07 noiembrie 2019. Diminuarea depinde de data la care o cereti si de stagiul de cotizare la data depunerii dosarului.
Credem ca era recomandabil sa enumerati sporurile din adeverinta si noi va indicam pe cele cu caracter permanent.
Pe site este prezentata succint baza de calcul a punctajului pensiei unde indicam sporurile cu caracter permanent si sporurile care nu fac parte din aceasta categorie. Va sfatuim sa analizati aaceasta pagina care se afla la adresa :
https://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Daca dupa aceasta mai aveti nelamuriri reveniti si pecizati sporul.
Dupa parerea noastra este bine sa depuneti aceasta adeverinta la dosarul de pensie si daca depuneti dosarul inainte de 01 septembrie 2001 pensia va fi calculata conform legii actuale a pensiilor 263/2010 luanduse in calcul numai sporurile cu caracter permanent iar la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 127/2019, care este prevazuta in 01 septembrie 2021, vor fi luate in calcul si celelalte sporuri.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc pt.raspuns.
Mentionez sporurile din adeverinta:
1.spor vechime
2.spor activitate MApN
3.spor activitate dispozitiv
4.spor de conditii grele/vatamatoare de munca
5.salariu de merit
6.compensatii
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc pt.raspuns.
Mentionez sporurile din adeverinta:
1.spor vechime
2.spor activitate MApN
3.spor activitate dispozitiv
4.spor de conditii grele/vatamatoare de munca
5.salariu de merit
6.compensatii
Din lista prezentata de dv, dupa denumire. presupunem ca toate sporurile din adeverinta vor fi luate in calcul.
Compensatiile presupunem ca sunt cele care au fost acordate si pentru angajatii din sistemul public, pentru compensarea scumpirii unor produse.
Compensatiile presupunem ca sunt cele care au fost acordate si pentru angajatii din sistemul public, pentru compensarea scumpirii unor produse.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare
Multumesc pt.raspuns.
Mai am o nelamurire,vis a vis de perioada lucrara la armata ca salariat civil.Exista o neconcordanta intre Adeverinta obtinuta ulterior perioadei lucrate si inscrisul in cartea de munca,la valorile salariului tarifar.
Casa de pensii ce va lua in considerare,cartea de munca sau Adeverinta?
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare
Multumesc pt.raspuns.
Mai am o nelamurire,vis a vis de perioada lucrara la armata ca salariat civil.Exista o neconcordanta intre Adeverinta obtinuta ulterior perioadei lucrate si inscrisul in cartea de munca,la valorile salariului tarifar.
Casa de pensii ce va lua in considerare,cartea de munca sau Adeverinta?
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebaure:
Mentionez ca perioada lucrata la armata a fost innainte de anul 2000.
Multumesc,
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebaure:
Mentionez ca perioada lucrata la armata a fost innainte de anul 2000.
Multumesc,
Depinde de natura neconcordantei, presupunem ca nu este privitor la salariul tarifar. Adeverinta se da cu scopul sa completeze carnetul de munca, aceasta fiind eliberata la o data ulterioara celei de completare a carnetului de munca si in acest caz are prioritate adeverinta.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Stiti cumva daca sa stabilit indicele de corectie pt.anul 2020?
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Stiti cumva daca sa stabilit indicele de corectie pt.anul 2020?