Cumul pensie anticipata partial cu conventie civila de prestari servicii
Scris de: ANGELIK la data: 05/25/2009 5:49am
Scris de: ANGELIK la data: 05/25/2009 5:49am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Sunt pensionata anticipata partial pot cumula pensia cu onorariul dintr-o conventie civila de prestari servicii ?
Va multumesc anticipat
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Sunt pensionata anticipata partial pot cumula pensia cu onorariul dintr-o conventie civila de prestari servicii ?
Va multumesc anticipat
Re: Cumul pensie anticipata partial cu conventie civila de prestari servicii
Scris de: la pensie la data: 05/26/2009 3:38am
Scris de: la pensie la data: 05/26/2009 3:38am
In privinta cumularii pensiei anticipate partiale cu venituri din activitati profesionale legea 19/2000 are o contradictie
Conform art 94 din legea 19/2000 pensia anticipata partiala nu este inclusa intre pensile care pot fi cumulate cu venituri din activitati profesionale.
Dar totusi in articolul 92 alin (1) litera b pentru o serie de activitati prevazute in art 5 alin (1) cu IV (profesii liberale) pensia anticipata partiala nu se suspenda. In lista profesiilor liberale nu este inclusa activitatea sub contract de munca sau conventie civila.
Conform art 94 din legea 19/2000 pensia anticipata partiala nu este inclusa intre pensile care pot fi cumulate cu venituri din activitati profesionale.
Dar totusi in articolul 92 alin (1) litera b pentru o serie de activitati prevazute in art 5 alin (1) cu IV (profesii liberale) pensia anticipata partiala nu se suspenda. In lista profesiilor liberale nu este inclusa activitatea sub contract de munca sau conventie civila.