Gen:
Data nasterii: 19.03.1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Am beneficiat de pensie anticipata partiala la calculul careia mi s-a acordat punctaj pentru anii de facultate - din eroare spun cei de la casa de pensii - desi la stagiul de cotizare nu mi-au adaugat acesti ani. Acum sunt la pensie pentru limita de varsta. E legal sa-mi recalculeze pensia anticipata partiala fara punctajul pentru anii de facultate si sa-mi opreasca suma pe care spun ei ca mi-au dat-o in plus? Va multumesc.
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Am beneficiat de pensie anticipata partiala la calculul careia mi s-a acordat punctaj pentru anii de facultate - din eroare spun cei de la casa de pensii - desi la stagiul de cotizare nu mi-au adaugat acesti ani. Acum sunt la pensie pentru limita de varsta. E legal sa-mi recalculeze pensia anticipata partiala fara punctajul pentru anii de facultate si sa-mi opreasca suma pe care spun ei ca mi-au dat-o in plus? Va multumesc.
Dorina Arghire :
Gen:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Lapensiile anticipate și anticipate parțial nu se introduc în calcul stagiile asimilate, precum studiile superioare, ci doar se menționează, deoarece ați depus actele(diploma și foaia matricola pentru s cursuri frecventate la zi), acestea urmând a fi luate în calcul doar la data când aveți dreptul la pensie limita de vârstă. De fapt în prima fraza spuneți ca nu v-au luat în calcul acest stagiu, la pensia anticipată parțial.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Nu mi-au luat in calcul anii de facultate pentru calculul vechimii, dar mi-au introdus punctajul si acum vor sa-mi recalculeze si sa-mi opreasca banii primiti in plus. Este corect?
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Nu mi-au luat in calcul anii de facultate pentru calculul vechimii, dar mi-au introdus punctajul si acum vor sa-mi recalculeze si sa-mi opreasca banii primiti in plus. Este corect?
[Nu mi-au luat in calcul anii de facultate la stabilirea vechimii, dar mi-au introdus punctajul aferent anilor de facultate la calcularea numarului total de puncte. Este corect sa-mi recalculeze si sa-mi opreasca banii primiti in plus ? Va multumesc.]
GicaH :
Dorina Arghire :
Gen:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Lapensiile anticipate și anticipate parțial nu se introduc în calcul stagiile asimilate, precum studiile superioare, ci doar se menționează, deoarece ați depus actele(diploma și foaia matricola pentru s cursuri frecventate la zi), acestea urmând a fi luate în calcul doar la data când aveți dreptul la pensie limita de vârstă. De fapt în prima fraza spuneți ca nu v-au luat în calcul acest stagiu, la pensia anticipată parțial.
Asa cum a precizat domnul Gica la calculul pensiei anticipate partialae nu se iau in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru studii universitare nici ca vechime si nici ca punctaj. Daca din eroare vi s-a calculat gresit aceasta pensie Casa de pensii are dreptul sa recalculeze pensia anticipata partiala conform art 107 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 si sa retina sumele platite necuvenit care se incadreaza in termenul de 5 ani (termen de prescriere) anteriori datei la care s-a constatat gresala.
la pensie :
Asa cum a precizat domnul Gica la calculul pensiei anticipate partialae nu se iau in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru studii universitare nici ca vechime si nici ca punctaj. Daca din eroare vi s-a calculat gresit aceasta pensie Casa de pensii are dreptul sa recalculeze pensia anticipata partiala conform art 107 alin (1) din legea pensiilor 263/2010 si sa retina sumele platite necuvenit care se incadreaza in termenul de 5 ani (termen de prescriere) anteriori datei la care s-a constatat gresal
Va multumesc din suflet pentru clarificare (chiar daca vestea e proasta) si va felicit pentru profesionalism. Va urez sarbatori fericie!
a.