Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va rog daca imi poate spune cineva cum se calculeaza vechimea. In zile si apoi in ani si luni ? Sau in luni ce se transforma in ani? Intreb pentru lunile incomplete la un loc de munca. De ex. : M-am angajat pe 4 sept 2018 si am plecat pe 12 iunie 2019, neexistand continuitate cu un alt loc de munca. Intrebarea mea este in cazul expus lunile septembrie si iunie neffind complete cum se calculeaza? Vechimea este 10 luni sau 9 luni si 16 zile?
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va rog daca imi poate spune cineva cum se calculeaza vechimea. In zile si apoi in ani si luni ? Sau in luni ce se transforma in ani? Intreb pentru lunile incomplete la un loc de munca. De ex. : M-am angajat pe 4 sept 2018 si am plecat pe 12 iunie 2019, neexistand continuitate cu un alt loc de munca. Intrebarea mea este in cazul expus lunile septembrie si iunie neffind complete cum se calculeaza? Vechimea este 10 luni sau 9 luni si 16 zile?
Manuela Balan :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Din exemplul dat aveți luni complete: octombrie, noiembrie, decembrie, ianuarie, februarie, martie, aprilie, mai, deci 8 luni.
Septembrie =26 zile + iunie=12 zile =38 zile, deci o luna și 8 zile
Aveți în total 9 luni și 8 zile.
Raspunsul domnului Gica este corect.
Acelasi calcul mai poate fi facut si astfel :
Avand in vedere ca un an are 12 luni putem considera data de 12 (zile) 06 ( luni) 2019 (ani) ca 12 (zile) 18 (luni) 2018 (ani) din care scadem 4 (zile) 09 (luni) 2018 (ani).
Acum putem scadea zilele, lunile si anii si obtinem :
12 - 4 = 8 zile
18 - 9 = 9 luni
2018 - 2018 = 0 ani
Acelasi calcul mai poate fi facut si astfel :
Avand in vedere ca un an are 12 luni putem considera data de 12 (zile) 06 ( luni) 2019 (ani) ca 12 (zile) 18 (luni) 2018 (ani) din care scadem 4 (zile) 09 (luni) 2018 (ani).
Acum putem scadea zilele, lunile si anii si obtinem :
12 - 4 = 8 zile
18 - 9 = 9 luni
2018 - 2018 = 0 ani