Doresc sa stiu daca se poate trece din pensia de boala prin reducerea cu doi ani datorita locuirii peste treizeci de ani in Ploiesti la pensia pentru limita de varsta.
Scris de: ARNAUTU la data: 10/02/2020 5:39am
Scris de: ARNAUTU la data: 10/02/2020 5:39am
Gen:f
Data nasterii:17.03.1960
Stagiul de cotizare:35
Alte date:
Intrebare:daca se aplica reducerea cu doi ani pentru cei care au locuit peste 30 de ani in Ploiesti si celor care sunt in pensia de boala sa poata trece in pensia pentru limita de varsta.Multumesc.
Data nasterii:17.03.1960
Stagiul de cotizare:35
Alte date:
Intrebare:daca se aplica reducerea cu doi ani pentru cei care au locuit peste 30 de ani in Ploiesti si celor care sunt in pensia de boala sa poata trece in pensia pentru limita de varsta.Multumesc.
Re: Doresc sa stiu daca se poate trece din pensia de boala prin reducerea cu doi ani datorita locuirii peste treizeci de ani in Ploiesti la pensia pentru limita de varsta.
Scris de: la pensie la data: 10/02/2020 1:42pm
Scris de: la pensie la data: 10/02/2020 1:42pm
Acordarea pensiei anticipate partiale, nediminuate, pentru cei care au avut domiciliul de minim 30 ani in localitati cu poluare permanenta se face si celor care beneficiaza de pensie de invaliditate dar in cazul dv, dupa parerea noastra este dezavantajos sa cereti acest timp de pensie deoarece :
1 Pensia anticipata partiala poate fi mai mica deoarece in calculul acesteea nu se iau in calcul stagiile de cotizare asimilate, deci nu se ia in calcul perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate,
2 In cazul in care beneficiati in continuare de pensie de invaliditate pana la pensia pentru limita de varsta va intra in calculul acesteea si perioada de 2 ani in plus de care ati beneficiat de pensi de invaliditate.
3 Presupunem ca dv, in prezent, beneficiati de dreptul sa nu mai fiti supusa dreptului de pensionare si deci nu ati avea motiv sa renuntati la pensia de invaliditate.
1 Pensia anticipata partiala poate fi mai mica deoarece in calculul acesteea nu se iau in calcul stagiile de cotizare asimilate, deci nu se ia in calcul perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate,
2 In cazul in care beneficiati in continuare de pensie de invaliditate pana la pensia pentru limita de varsta va intra in calculul acesteea si perioada de 2 ani in plus de care ati beneficiat de pensi de invaliditate.
3 Presupunem ca dv, in prezent, beneficiati de dreptul sa nu mai fiti supusa dreptului de pensionare si deci nu ati avea motiv sa renuntati la pensia de invaliditate.