Trecerea la pensie limita de varsta din pensie anticipata partial
Scris de: Mihaela Voicu la data: 10/29/2020 8:23am
Scris de: Mihaela Voicu la data: 10/29/2020 8:23am
Gen:F
Data nasterii:04.04.1959
Stagiul de cotizare:37ani.1luna.18 zile
Alte date:
Intrebare:Daca am terminat perioada de penalizare pensie anticipata partiala pe 5 sept 2020 si inca sunt si acum penalizata , este obligatoriu sa ma prezint la Sect 1 , tinand cont ca am trimis cerere prin scrisoare cu confirmare de primire la care am primit confirmarea.Ma penalizeaza si in noiembrie ?
Alte date:
Intrebare:Daca am terminat perioada de penalizare pensie anticipata partiala pe 5 sept 2020 si inca sunt si acum penalizata , este obligatoriu sa ma prezint la Sect 1 , tinand cont ca am trimis cerere prin scrisoare cu confirmare de primire la care am primit confirmarea.Ma penalizeaza si in noiembrie ?
Re: Trecerea la pensie limita de varsta din pensie anticipata partial
Scris de: Nicolae la data: 10/29/2020 9:19am
Scris de: Nicolae la data: 10/29/2020 9:19am
Mihaela Voicu :
Alte date:
Legea nr. 263/2010, Art. 67
(1)La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia anticipată parţială se transformă în pensie pentru limită de vârstă şi se recalculează prin eliminarea diminuării prevăzute la art. 65 alin. (4) şi prin adăugarea perioadelor asimilate şi a eventualelor stagii de cotizare realizate în perioada de suspendare a plăţii pensiei anticipate parţiale.
(2)Transformarea pensiei anticipate parţiale în pensie pentru limită de vârstă, în condiţiile prevăzute la alin. (1), se face din oficiu.
Re: Trecerea la pensie limita de varsta din pensie anticipata partial
Scris de: GicaH la data: 10/29/2020 2:29pm
Scris de: GicaH la data: 10/29/2020 2:29pm
Mihaela Voicu :
Alte date:
Părerea mea este ca o sa trebuiască sa va dea diferența din septembrie, deoarece trecerea de la pensie anticipata partiala la pensie limita de varsta se face din oficiu.
În ce privește scrisoarea, mai sigura era un mail, la care într-o zi primeti și număr de înregistrare.