Gen:F
Data nasterii:07.07.1956
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: As vrea să știu de când se poate recalcula pensia, in urma unei adeverințe de stagiu de cotizare, de la data depunerii sau de la data ieșirii la pensie. Am văzut niște comentarii că s-au modificat legea pensiilor in acest sens. Că multumesc
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: As vrea să știu de când se poate recalcula pensia, in urma unei adeverințe de stagiu de cotizare, de la data depunerii sau de la data ieșirii la pensie. Am văzut niște comentarii că s-au modificat legea pensiilor in acest sens. Că multumesc
Maria :
Gen:F
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Recalcularea se va face de la data depunerii cererii și actelor doveditoare, dacă sunteți deja pensionata și ați obținut ulterior actele, sau la limita de varsta in cazul în care sunteți pensionata anticipat sau anticipat partial.
Recalcularea pensiei se poate face oricand pentru orice fel de pensie pentru stagii de cotizare lucrate, iar punctajul suplimentar se acorda de la data depunerii cererii de recalculare.
Precizarea facuta de domnul Gica privind recalcularea pensiilor anticipate se refera la stagiile de cotizare asimilate pentru perioada stagiului militar, a studiilor universitare sau a pensiei de invaliditate.
Precizarea facuta de domnul Gica privind recalcularea pensiilor anticipate se refera la stagiile de cotizare asimilate pentru perioada stagiului militar, a studiilor universitare sau a pensiei de invaliditate.