Stagiul de cotizare:36 ani si 2 luni, facultate 5 ani, armata 9 luni, minim 30 de ani in zona cu poluare remanenta
Intrebare:Mi-am depus dosarul de pensie anticipata partial in 17 decembrie 2020. Am o firma privata la care sunt unic asociat. Mi-am facut incetarea contractului de munca in Revisal incepand cu 01.01.2020. Nu stiu daca am procedat corect, poate trebuia sa astept venirea deciziei de pensionare. Eu doresc sa imi continui activitatea la firma, cu dividende la sfarsit de an. Pentru perioada pana la primirea deciziei, mai trebuie sa platesc sanatatea sau altceva? Multumesc!
Intrebare:Mi-am depus dosarul de pensie anticipata partial in 17 decembrie 2020. Am o firma privata la care sunt unic asociat. Mi-am facut incetarea contractului de munca in Revisal incepand cu 01.01.2020. Nu stiu daca am procedat corect, poate trebuia sa astept venirea deciziei de pensionare. Eu doresc sa imi continui activitatea la firma, cu dividende la sfarsit de an. Pentru perioada pana la primirea deciziei, mai trebuie sa platesc sanatatea sau altceva? Multumesc!
Probabil ca ati facut incetarea contractului de munca incepand cu 01 ianuarie 2021. In acest caz daca dosarul de pensie anticipata partiala este acceptat, incepand cu 01 ianuarie 2021 vi se acorda si se pune in plata pensia anticipata partiala si beneficiati si de asigurare de sanatate fara sa platiti contributie. Din pacate insa pana la primirea deciziei de pensionare nu puteti dovedi calitatea de pensionar si cea de beneficiar al asiguraraii de sanatate. Din aceasta cauza era recomandat ca sa incetati contractul de munca la primirea deciziei de pensionare.
Daca nu doriti sa riscati este recomandabil sa incheiati un contract de asigurare de sanatate pe o perioada care acopera intervalul pana la primirea deciziei de pensionare. Noi va sugeram 2 luni.
Daca nu doriti sa riscati este recomandabil sa incheiati un contract de asigurare de sanatate pe o perioada care acopera intervalul pana la primirea deciziei de pensionare. Noi va sugeram 2 luni.