Gen:feminin
Data nasterii:20.06.1963
Stagiul de cotizare:36 ani si 2 luni
Alte date:am lucrat in zona poluata, respectiv Deva in toata perioada
Intrebare: Buna ziua, am depus cererea de pensionare in data de 3 noiembrie 2020 si in Decizia de pensionare anticipat partiala am primit penalizare de 21% pentru 60 de luni anticipare.
Sunt nelamurita ,deoarece nu s-a luat in considerare reducerea varstei de pensionare cu 2 ani de zile fara penalizare, conform legii 207/2020, desi am realizat stagiul complet de cotizare. Va rog sa imi spuneti daca este corecta Decizia sau nu. Multumesc.
Intrebare: Buna ziua, am depus cererea de pensionare in data de 3 noiembrie 2020 si in Decizia de pensionare anticipat partiala am primit penalizare de 21% pentru 60 de luni anticipare.
Sunt nelamurita ,deoarece nu s-a luat in considerare reducerea varstei de pensionare cu 2 ani de zile fara penalizare, conform legii 207/2020, desi am realizat stagiul complet de cotizare. Va rog sa imi spuneti daca este corecta Decizia sau nu. Multumesc.
Luminita :
Gen:feminin
Conform Art. 66 L. 263/2010, La acordarea pensiei anticipate parţiale, reducerea vârstei standard de pensionare prevăzute la art. 65 alin. (1) nu poate fi cumulată cu nicio altă reducere reglementată de prezenta lege sau de alte acte normative. Adica, ati beneficiat de reducerea varstei standard de pensionare cu 5 ani, nu mai puteti beneficia si de reducerea cu 2 ani pentru dom. in zona poluata. Avand perioada de cotizare realizată
peste stagiul standard complet de cotizare peste 3 ani, s-a aplicat Perioada de cotizare realizată
peste stagiul standard complet de cotizare prevăzut în
procentul de diminuare pentru fiecare lună de anticipare
(%) de 0,35, acesta inmultit la 60 luni este egal cu 21%.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Avand perioada de cotizare realizată peste stagiul standard complet de cotizare peste 3 ani, s-a aplicat procentul de diminuare pentru fiecare lună de anticipare (%) de 0,35, acesta inmultit la 60 luni este egal cu 21%.
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Avand perioada de cotizare realizată peste stagiul standard complet de cotizare peste 3 ani, s-a aplicat procentul de diminuare pentru fiecare lună de anticipare (%) de 0,35, acesta inmultit la 60 luni este egal cu 21%.
Domnul Nicolae are dreptate cei care beneficiaza de pensie anticipata partiala, diminuata, cu o anticipare mai mare de 2 ani nu mai beneficiaza de pensie anticipata partiala, nediminuata, pentruca au avut domiciliul in o localitate cu poluare remanenta.