Gen:feminin
Data nasterii:12 ianuarie 1962
Stagiul de cotizare:40ani3 luni
Alte date:angajata din 02.10.1980
Intrebare:Buna ziua, sunt angajata din anul 1980,2 octombrie.In toti acesti ani de munca, pana in prezent, am avut si concediu fara salariu(nu am tinut evidenta).Ma intereseaza cand pot iesi anticipat la pensie fara penalizare ,avand in vedere si zilele fara salariu(daca influenteaza cu ceva)
Intrebare:Buna ziua, sunt angajata din anul 1980,2 octombrie.In toti acesti ani de munca, pana in prezent, am avut si concediu fara salariu(nu am tinut evidenta).Ma intereseaza cand pot iesi anticipat la pensie fara penalizare ,avand in vedere si zilele fara salariu(daca influenteaza cu ceva)
Popa Georgeta :
Pensie pt. limita de vârstă standard din 02.03.2024 (la vârsta de 62 ani si 2 luni) cu cel putin 15 ani, stagiu complet 32 ani si 6 luni; Pensie anticipată (nediminuată sau fără penalizare, cum doriți) începand cu 02.03.2019 cu stagiu de cel putin 40 ani si 6 luni; Pensie anticipată parţial începand cu Martie 2019 cu stagiu între 32 ani si 6 luni si 40 ani si 6 luni. În ce privește concediu fara salariu, această perioadă nu se ia în calculul stagiului de cotizare.
Popa Georgeta :
Daca ați avut CFS pana la 01.01.2011, perioadele respective ar trebui sa fie înscrise in carnetul de munca, daca nu sunt nu se scad, dacă aveți după data de01. 01.2011, aceste perioade le puteți afla de la CJP printr-o cerere de adeverință stagiu.
Raspunsul domnului Nicolae si Gica sunt corecte cu urmatoarele precizari :
- pensie pentru limita de varsta incepand cu 12 martie 2024
- concediu fara salariu se scade din stagiu de cotizare daca este insris in carnetul de munca inainte de 01 aprilie 2001 iar dupa aceasta data se scade din stagiul de cotizare chiar daca nu este insris in carnetul de munca deoarece este evidentiat in situatia REVISAL transmis de angajator la Casa de pensii.
Pentru doamna Georgeta
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, insa nu va putem preciza cand veti putea beneficia de pensie anticipata, nediminuata, daca lucrati in continuare fara sa cunostem concediile dv fara salariu exprimate in zile calendaristice.
- pensie pentru limita de varsta incepand cu 12 martie 2024
- concediu fara salariu se scade din stagiu de cotizare daca este insris in carnetul de munca inainte de 01 aprilie 2001 iar dupa aceasta data se scade din stagiul de cotizare chiar daca nu este insris in carnetul de munca deoarece este evidentiat in situatia REVISAL transmis de angajator la Casa de pensii.
Pentru doamna Georgeta
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, insa nu va putem preciza cand veti putea beneficia de pensie anticipata, nediminuata, daca lucrati in continuare fara sa cunostem concediile dv fara salariu exprimate in zile calendaristice.