Gen:F
Data nasterii:august 1956
Stagiul de cotizare:15 ani și doua luni
Alte date:Mama a 3 copii
Intrebare:Am primit decizia de pensionare,limita de varsta ,suma 603 lei.Am stagiu cotizare 15 ani ,doua luni.Stiam ca pensia minima e de 800 lei.E corect? Mulțumesc!
Intrebare:Am primit decizia de pensionare,limita de varsta ,suma 603 lei.Am stagiu cotizare 15 ani ,doua luni.Stiam ca pensia minima e de 800 lei.E corect? Mulțumesc!
Mihai Stela :
Gen:F
Da, pensia pentru contribuția dumneavoastră este de 603 lei, dar primiți 800 lei, diferita este completata de la stat....
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Ar fi fost bine,dar talonul cu pensia efectiva au fost tot de 603 lei,ca în decizie
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Ar fi fost bine,dar talonul cu pensia efectiva au fost tot de 603 lei,ca în decizie
Completarea pensiei pana la valoarea pensiei minime se face conform OUG 6/2009 prin o indemnizatie sociala care trebuie sa fie consemnata pe cupon.
Insa indemnizatia sociala se acorda celor care, din calcul, le rezulta o pensie mai mica decat pensia minima luanduse in calcul si alte venituri pe langa pensia din sistemul public de pensii.
Adica pe langa pensia iesita din calcul se mai aduna veniturile din :
- Indemnizatii cu caracter reparatoriu in baza unor legi cu caracter special (revolutionari, veterani de razboi, urmasi veterani de razboi, detinuti politici si urmasii acestora, deportati, stramutati etc.)
- Indemnizatii acordate sotului supravietuitor.
- Pensii stabilite in sistemele neintegrate sistemului public de pensii
Si daca dupa aceasta insumare suma totala obtinuta nu depaseste pensia minima garantata se acorda aceasta indemnizatie sociala.
Insa indemnizatia sociala se acorda celor care, din calcul, le rezulta o pensie mai mica decat pensia minima luanduse in calcul si alte venituri pe langa pensia din sistemul public de pensii.
Adica pe langa pensia iesita din calcul se mai aduna veniturile din :
- Indemnizatii cu caracter reparatoriu in baza unor legi cu caracter special (revolutionari, veterani de razboi, urmasi veterani de razboi, detinuti politici si urmasii acestora, deportati, stramutati etc.)
- Indemnizatii acordate sotului supravietuitor.
- Pensii stabilite in sistemele neintegrate sistemului public de pensii
Si daca dupa aceasta insumare suma totala obtinuta nu depaseste pensia minima garantata se acorda aceasta indemnizatie sociala.