Gen:F
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:AM PRIMIT DECIZIA DE PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA SI IN BULETINUL DE CALCUL SE MENTIONEAZA PERIOADA NECONTRIBUTIVA 3 ANI 7 LUNI SI 29 DE ZILE TOTAL
-D.L.NR 118/1990-STRAMUTARE
-PRIZ/DEP/PRIV.LIBERTATE
NU INTELEG CE VREA SA SPUNA REFERITOR LA ACEASTA PERIOADA NECONTRIBUTIVA
MULTUMESC .
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:AM PRIMIT DECIZIA DE PENSIE PENTRU LIMITA DE VARSTA SI IN BULETINUL DE CALCUL SE MENTIONEAZA PERIOADA NECONTRIBUTIVA 3 ANI 7 LUNI SI 29 DE ZILE TOTAL
-D.L.NR 118/1990-STRAMUTARE
-PRIZ/DEP/PRIV.LIBERTATE
NU INTELEG CE VREA SA SPUNA REFERITOR LA ACEASTA PERIOADA NECONTRIBUTIVA
MULTUMESC .
Persoanele persecutate din motive politicede dictatura instaurata incepand cu 6 martie 1945 precum si celor deportate in strainatate sau aflate in prizonerat (categorie din care faceti parte si dv) primesc conform Decretului-Lege 118/1990 urmatoarele drepturi :
- Perioada respectiva este asimilata stagiului de cotizare, chiar daca in acea perioada nu s-a platit contributie la pensie, in cazul dv 3 ani 7 luni si 29 zile.
- Beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu 6 luni pentru fiecare an intreg, in cazul dv 1 an si 6 luni.
- Un punctaj la pensie corespunzator unu salariu echivalent cu 1,5 salarii minime pe economie din acea perioada.
- Perioada respectiva este asimilata stagiului de cotizare, chiar daca in acea perioada nu s-a platit contributie la pensie, in cazul dv 3 ani 7 luni si 29 zile.
- Beneficiaza de reducerea varstei de pensionare cu 6 luni pentru fiecare an intreg, in cazul dv 1 an si 6 luni.
- Un punctaj la pensie corespunzator unu salariu echivalent cu 1,5 salarii minime pe economie din acea perioada.
Gen:f
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
din ce spuneti d -voastra nu inteleg pentru ca eu nu am avut probleme cu legea niciodata si nici nu -mi amintesc sa fi fost persecutata politic vreodata
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
din ce spuneti d -voastra nu inteleg pentru ca eu nu am avut probleme cu legea niciodata si nici nu -mi amintesc sa fi fost persecutata politic vreodata
Noi nu am facut decat sa interpretam informatiile date de dv.
Daca nu ati fost persecutata politic inseamna ca la rubrica decretul lege 118/1990 nu trebuie sa fie consemnat stagiu de cotizare asa cum ati lasat sa se inteleaga din datele furnizate de dv.
In general perioada necontributiva este o perioada in care se recunoaste un stagiu de cotizare fara ca in perioada respectiva sa fi platit contributie, care, pe langa perioada in care a fost persecutat politic mai sunt :
- a beneficiat de pensie de invaliditate
- a urmat cursurile unei facultati
- a satisfacut serviciul militar
- a beneficiat de indemnizatie de asigurari sociale
- a beneficiat de concediu medical
- a beneficiat de concediu pentru crestere copil
Daca nu ati fost persecutata politic inseamna ca la rubrica decretul lege 118/1990 nu trebuie sa fie consemnat stagiu de cotizare asa cum ati lasat sa se inteleaga din datele furnizate de dv.
In general perioada necontributiva este o perioada in care se recunoaste un stagiu de cotizare fara ca in perioada respectiva sa fi platit contributie, care, pe langa perioada in care a fost persecutat politic mai sunt :
- a beneficiat de pensie de invaliditate
- a urmat cursurile unei facultati
- a satisfacut serviciul militar
- a beneficiat de indemnizatie de asigurari sociale
- a beneficiat de concediu medical
- a beneficiat de concediu pentru crestere copil