Gen:F
Data nasterii:20.02.1962
Stagiul de cotizare:33 ani si 10 luni
Alte date:
Intrebare:m-am pensionat anticipat patial in data de 13.02.2020, cu aprox. 4 ani inainte de varsta standard de pensionare, La 28.02.2020 am primit ultima lichidare si salarii compensatorii conform CM .
Cand pot solicita recalcularea pensiei avand in vedere ca
la calcularea pensiei nu s-a luat in calcul lichidarea ultime luni de activitate si nici salariile compensatorii. Trebuie sa astepy pana in anul 2024 cand trec la pensie pentru limita de varsta sau pot solicita si acum ?
Data nasterii:20.02.1962
Stagiul de cotizare:33 ani si 10 luni
Alte date:
Intrebare:m-am pensionat anticipat patial in data de 13.02.2020, cu aprox. 4 ani inainte de varsta standard de pensionare, La 28.02.2020 am primit ultima lichidare si salarii compensatorii conform CM .
Cand pot solicita recalcularea pensiei avand in vedere ca
la calcularea pensiei nu s-a luat in calcul lichidarea ultime luni de activitate si nici salariile compensatorii. Trebuie sa astepy pana in anul 2024 cand trec la pensie pentru limita de varsta sau pot solicita si acum ?
Conform prevederilor legii pensiilor aveti dreptul sa cereti imediat recalcularea pensiei prin valorificarea sumelor primite in perioada anterioara depunerii dosarului de pensie anticipata partiala si ne luate in calcul.
la pensie :
Conform prevederilor legii pensiilor aveti dreptul sa cereti imediat recalcularea pensiei prin valorificarea sumelor primite in perioada anterioara depunerii dosarului de pensie anticipata partiala si ne luate in calcul.
Buna ziua . Intrebarea mea se refera la ultima lichidare. La data depunerii dosarului de pensionare pensia s-a calculat pana la luna ian. 2020 dar eu am iesit efectiv la pensie anticipata partiala incepand cu 14.02.2020. Lichidarea tuturor drepturilor salariale aferennte ultimei luni de activitate s-a facut la 28.02.2020 , deci dupa data de 14.02.2020, data cand am incetat activitatea . In aceste conditii cand pot solicita recalcularea pensiei anticipate partiale? de la Casa de pensii mi s- a spus ca numai cnd indeplinesc varsta standard de pensionare si atunci sa fac cerere .
Datele sunt inca neclare. Pentru o analiza corecta precizati data depunerii dosarului de pensie anticipata partiala.
la pensie :
Datele sunt inca neclare. Pentru o analiza corecta precizati data depunerii dosarului de pensie anticipata partiala.
Dosarul de pensie s-a depus la 03.02.2020, incetarea activitatii s-a facut la 14.02.2020 iar 28.02.2020 am incasat lihidarea lunii februarie (ultima luna de activitate ) ce a cuprins si o compensatie baneasca pentru iesirea la pensie , constand in 12 salarii pentru care s-a retinut CAS.
Deoarece ati depus dosarul in prima zi lucratoare a lunii februarie 2020 la calculul pensiei se iau numai sumele aferente lunii ianuarie. Sumele aferente lunii februarie (retributia pentru perioada lucrata in luna februarie si salariile primite la incetarea activitatii in luna februarie) vor fi luate in calcul la trecerea la pensie pentru limita de varsta.