Gen:M
Data nasterii: 11.03.1956
Stagiul de cotizare:40
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua
Am primit decizia de pensionare
La capitolul studii am situația următoare:
1975-1976, Stagiul militar TR
1976-1980, Facultatea de matematică, diplomă de licență
1980-1981, Anul V de specializare, Certificat de absolvire,
adică 5 ani 9 luni
Cu toate acestea, la F4 în decizie apare ,,Total stagiu asimilat, 4 ani 9 luni''
Mulțumesc
1980-1981,
Data nasterii: 11.03.1956
Stagiul de cotizare:40
Alte date:
Intrebare:
Bună ziua
Am primit decizia de pensionare
La capitolul studii am situația următoare:
1975-1976, Stagiul militar TR
1976-1980, Facultatea de matematică, diplomă de licență
1980-1981, Anul V de specializare, Certificat de absolvire,
adică 5 ani 9 luni
Cu toate acestea, la F4 în decizie apare ,,Total stagiu asimilat, 4 ani 9 luni''
Mulțumesc
1980-1981,
Articolul 49 alin (1) litera b) din legea pensiilor 263/2010, care reglementeaza asimilarea cu stagiul de cotizare perioada studiilor universitare prevede :
"In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare perioada necontributiva in care a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma".
Deci daca nu vi s-a recunoscut anul 5, de specializare inseamna ca in acea perioada durata normala a studiilor respective a fost de 4 ani.
"In sistemul public de pensii se asimileaza stagiului de cotizare perioada necontributiva in care a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora cu diploma".
Deci daca nu vi s-a recunoscut anul 5, de specializare inseamna ca in acea perioada durata normala a studiilor respective a fost de 4 ani.