Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date: 1). Am un cumnat Caraiman Marin(n.24.07.1957,este pensionar in Romania din anul 2014-ianuarie(a avut grupa la Combinatul Siderurgic Galati)si din 2015 lucreaza cu carte de munca in Irlanda(face 7 ani in Doublin.
2)Sora mea,Danaila Rica Violeta Veronica(n.22.07.1969)locuieste in Italia de cca 20 ani si are dubla cetatenie. A muncit in Romania, in Germania si in Italia!
Intrebare: Romania are incheiate acorduri bilaterale cu Italia si Irlanda in domeniul asigurarilor sociale? Cum vor proceda cu pensiile? MULTUMESC FRUMOS! VA APRECIEZ!
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date: 1). Am un cumnat Caraiman Marin(n.24.07.1957,este pensionar in Romania din anul 2014-ianuarie(a avut grupa la Combinatul Siderurgic Galati)si din 2015 lucreaza cu carte de munca in Irlanda(face 7 ani in Doublin.
2)Sora mea,Danaila Rica Violeta Veronica(n.22.07.1969)locuieste in Italia de cca 20 ani si are dubla cetatenie. A muncit in Romania, in Germania si in Italia!
Intrebare: Romania are incheiate acorduri bilaterale cu Italia si Irlanda in domeniul asigurarilor sociale? Cum vor proceda cu pensiile? MULTUMESC FRUMOS! VA APRECIEZ!
Danaila Constantin :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
RO, IT, IRL, DE sunt state ale UE, iar in relaţiile dintre statele membre privind securitatea sociala până la data de 30.04.2010 sau aplicat prevederile Regulamentelor (CEE) nr. 1408/71 şi 574/72, înlocuite, începând cu data de 1.05.2010, de Regulamentul (CE) nr. 883/2004 şi de Regulamentul (CE) nr. 987/2009. În relaţia cu statele Spaţiului Economic European (Liechtenstein, Norvegia, Islanda) şi cu Elveţia Regulamentele (CE) nr. 883/2004 şi
987/2009 sunt aplicabile începând cu 01.06.2012, respectiv 01.04.2012.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
... la atingerea varstei de pensionare, stabilita in statele UE in care au muncit cel putin 12 luni, au dreptul la pensie comunitara. Perntru a-si valorifica dreptul la aceasta pensie trebuie sa se adreseze autoritatii competente din localitatea unde au domiciliul unde vor completa formularele europene respective.
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
... la atingerea varstei de pensionare, stabilita in statele UE in care au muncit cel putin 12 luni, au dreptul la pensie comunitara. Perntru a-si valorifica dreptul la aceasta pensie trebuie sa se adreseze autoritatii competente din localitatea unde au domiciliul unde vor completa formularele europene respective.
Raspunsul domnului Nicolae este corect si bine documentat.
Pentru aceasta ii multumim.
Pentru aceasta ii multumim.