Ce pot sa fac pentru a primi pensie la limita de varsta
Scris de: Druta Ludmila la data: 02/02/2022 9:15am
Scris de: Druta Ludmila la data: 02/02/2022 9:15am
Gen:f
Data nasterii:16.06.1960
Stagiul de cotizare:12 ani 7 luni 12 zile
Alte date: cotizare in Rep. Moldova 20 ani 0 luni 7 zile
Intrebare:daca renunt la pensia internationala mi se vor lua in calcul la stagiul de cotizare anii de studii superioare din Rep. Moldova?
Pentru ca am optat pentru pensia anticipata (cu 6 luni inainte) mi sa calculat un punctaj mediu anual mai mic decat punctajul mediu anual conform CNPP Romania si mi sa acordat pensia partiala comunitara.
Am posibilitatea sa optez pentru anularea pensiei internationale in decurs de 30 de zile si asi vrea sa stiu, in acest caz studiile superioare se vor lua in calcul la perioada de cotizare, adica 12 ani 7 luni 12 zile plus cei 5 ani de studii totalizand 17 ani 7 luni?
Intrebare:daca renunt la pensia internationala mi se vor lua in calcul la stagiul de cotizare anii de studii superioare din Rep. Moldova?
Pentru ca am optat pentru pensia anticipata (cu 6 luni inainte) mi sa calculat un punctaj mediu anual mai mic decat punctajul mediu anual conform CNPP Romania si mi sa acordat pensia partiala comunitara.
Am posibilitatea sa optez pentru anularea pensiei internationale in decurs de 30 de zile si asi vrea sa stiu, in acest caz studiile superioare se vor lua in calcul la perioada de cotizare, adica 12 ani 7 luni 12 zile plus cei 5 ani de studii totalizand 17 ani 7 luni?
Re: Ce pot sa fac pentru a primi pensie la limita de varsta
Scris de: la pensie la data: 02/03/2022 2:25am
Scris de: la pensie la data: 02/03/2022 2:25am
Regretam dar noi nu cunoastem o asemenea posibilitate.
Adresati-va unei case de pensii judetene.
Adresati-va unei case de pensii judetene.
Scris de: Nicolae la data: 02/04/2022 7:13am
Scris de: Nicolae la data: 02/04/2022 7:13am
Druta Ludmila :
Pensia DVS. a fost calculata reiesind din cei peste 12 ani de stagiu in RO, stagiul din MD luandu-se in consideratie doar ca vechime (inclusiv si cel asimilat - 5 ani facultate), deoarece min. pentru drept de pensie e nevoie de 15 ani de cotizare. Din data de 16.03.2022 din oficiu treceti la pensie pentru limita de varsta, insa careva recalculari nu vor mai fi facute. Concomitent pentru stagiul din MD (contributiv + asimilat) aveti drept la pensie pentru limita de varsta.
Scris de: Druta Ludmila la data: 02/07/2022 5:41am
Scris de: Druta Ludmila la data: 02/07/2022 5:41am
Intrebare: Daca renunt la dreptul de pensie internationala (cu Rep. Moldova) si depun cerere pentru limita de varsta avand in vedere numai perioada cotizata in RO atunci:
- se va lua in considerare perioada asimilata studiilor superioare de 5 ani si sa se considera 17 ani cotizati?
- punctajul mediu anual al pensiei va fi cel ce reiese din listele CNPP?
- pensia va fi de limita de varsta cu modificarile anuale pe parcurs sau va ramane pensie comunitara pe toata durata vietii?
Multumesc.
Intrebare: Daca renunt la dreptul de pensie internationala (cu Rep. Moldova) si depun cerere pentru limita de varsta avand in vedere numai perioada cotizata in RO atunci:
- se va lua in considerare perioada asimilata studiilor superioare de 5 ani si sa se considera 17 ani cotizati?
- punctajul mediu anual al pensiei va fi cel ce reiese din listele CNPP?
- pensia va fi de limita de varsta cu modificarile anuale pe parcurs sau va ramane pensie comunitara pe toata durata vietii?
Multumesc.