Gen:F
Data nasterii: 11.10.1963
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Revin catre Dvs cu o intrebare.
Am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta (avand avantajul grupei de munca varsta de pensionare a fost de 58 ani si 2 luni).
Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in legatura cu pensia pilon II. Ar trebui sa contactez Administratorul de Pensii Private sa il informez despre decizia de pensionare?
Daca voi continua activitatea cu un nou contract de munca, contributia la pilonul II se va retine automat?
Va multumesc pentru raspuns si de asemenea pentru site-ul creat. Sunteti de un real ajutor.
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Am primit decizia de pensionare pentru limita de varsta (avand avantajul grupei de munca varsta de pensionare a fost de 58 ani si 2 luni).
Va rog sa imi spuneti cum ar trebui sa procedez in legatura cu pensia pilon II. Ar trebui sa contactez Administratorul de Pensii Private sa il informez despre decizia de pensionare?
Daca voi continua activitatea cu un nou contract de munca, contributia la pilonul II se va retine automat?
Va multumesc pentru raspuns si de asemenea pentru site-ul creat. Sunteti de un real ajutor.
La data dobandirii dreptului la pensie pentru limita de varsta din sectorul public de pensii ati dobandit si dreptul de pensie privata din pilonul II de pensii.
Pentru modalitatea de plata a acestei pensii adresati-va admistratorului fondului de pensii private la care sunteti inscrisa.
Regretam ca nu am gasit o prevedere legala pritoare la contributia la pilonul II de pensii in cazul in care lucrati dupa pensionarea cu pensie pentru limita de varsta in sectorul oublic de pensii. Logic consideram ca nu ar trebui sa mai contribuiti.
Pentru modalitatea de plata a acestei pensii adresati-va admistratorului fondului de pensii private la care sunteti inscrisa.
Regretam ca nu am gasit o prevedere legala pritoare la contributia la pilonul II de pensii in cazul in care lucrati dupa pensionarea cu pensie pentru limita de varsta in sectorul oublic de pensii. Logic consideram ca nu ar trebui sa mai contribuiti.
Nicoleta :
Gen:F
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Imi permit sa va dau un raspuns bazat pe experienta de acum cateva luni cand m-am retras din activitate.Ma pensionasem inca de anul trecut insa sfatul celor de la NN Pensii a fost ca daca continui activitatea in baza unui alt contrct de munca sa solicit restituirea cand ma voi retrage definitiv deoarece suma va fi mai mare. Si chiar asa a fost.Mi-a fost virata la ei contributia si pe perioada de un an cat am lucrat ca pensionar. Am solicitat acum administratorului fondului privat de pensii private NN Pensii restituirea intr-o singura transa a sumei de 19900 lei. Zilele trecute am primit suma de 16750 lei diferenta fiind impozit si CASS.