Gen:Masculin
Data nasterii:01.12.1959
Stagiul de cotizare:40 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,
Recent am primit decizia de la casa de pensii a sectorului 1 Bucuresti prin care mi sa aprobat cererea de pensionare la limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare.
Mentionez ca la momentul primirii deciziei sunt angajat cu contract de munca pe durata nedetrminata si imi desfasor activitatea zilnic.
Cu bunavointa dvoastra in aceste conditii pot sa continui activitatea si sa obtin si drepturile din pensie(cumul pensie cu salariu).
Va multumesc si astept un raspuns de la dvoastra.
Alte date:
Recent am primit decizia de la casa de pensii a sectorului 1 Bucuresti prin care mi sa aprobat cererea de pensionare la limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare.
Mentionez ca la momentul primirii deciziei sunt angajat cu contract de munca pe durata nedetrminata si imi desfasor activitatea zilnic.
Cu bunavointa dvoastra in aceste conditii pot sa continui activitatea si sa obtin si drepturile din pensie(cumul pensie cu salariu).
Va multumesc si astept un raspuns de la dvoastra.
Conform art 118 alin (1) litera a) din legea pensiilor 263/2010 pensionarii cu pensie pentru limita de varsta pot cumula pensia cu salariul obtinut prin angajare cu contract de munca.
Gen:Masculin
Alte date:
Intrebare:Eu sunt in situatia primirii deciziei lalimita de varsta cu reducerea varstei de pensionare.In aceasta situatie pot cumula pensia cu salariul?
Alte date:
Intrebare:Eu sunt in situatia primirii deciziei lalimita de varsta cu reducerea varstei de pensionare.In aceasta situatie pot cumula pensia cu salariul?
De prevederile articolului mentionat de noi beneficiaza toti pensionarii cu pensie pentru limita de varsta, inclusiv cei care beneficiaza de reducerea varstei de pensionare pentru stagiile lucrate in grupele de munca.
Gen:M
Alte date:
Intrebare:Cu amabilitatea dvoastra in aceste conditii sunt obligat sa anunt angajatorul de faptul ca am primit decizia de iesire la pensie.
Alte date:
Intrebare:Cu amabilitatea dvoastra in aceste conditii sunt obligat sa anunt angajatorul de faptul ca am primit decizia de iesire la pensie.
In codul muncii nu este prevazuta obligataia angajatului de a anunta angajatorului de primirea deciziei de pensionare cu pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca si nici sanctiuni daca nu a fost anuntat.
Alte date:
Intrebare:Cu amabilitatea dvoastra pot continua pe actualul contract de munca sau merg cu decizia la compartimentul HR si daca angajatorul este de acord imi face alt contract de munca?
Va multumesc anticipat.
Alte date:
Intrebare:Cu amabilitatea dvoastra pot continua pe actualul contract de munca sau merg cu decizia la compartimentul HR si daca angajatorul este de acord imi face alt contract de munca?
Va multumesc anticipat.
Varianta o alegeti dv, in codul muncii, legea 53/2003 art 56 alin (1) litera c) se prevede ca angajatorul are dreptul sa declare incetarea de drept a contractului de munca la data emiterii deciziei de pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare fara sa stabileasca obligativitatea angajatului sa anunte angajatorul de primirea deciziei de pensionare.
Alte date:
Intrebare:Nu există deci conform legislației probabilitatea sa mi se ceară returnarea banilor de pensie in conditiile cumulului salariu - pensie?
Va multumesc!
Alte date:
Intrebare:Nu există deci conform legislației probabilitatea sa mi se ceară returnarea banilor de pensie in conditiile cumulului salariu - pensie?
Va multumesc!
In cazul pensiei pentru limita de varsta nu este acest pericol.
Alte date:
Mi sa aprobat continuarea relatiilor de serviciu cu actualul angajator incepand cu 01.03.2022 cand voi incheia un alt contract de munca pe durata determinata.
In aceste conditii , ce demersuri trebuie sa fac la casa de pensii care mi-a eliberat decizia de pensionare la limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare in data de 04.o2.2022 ?
Va multumesc anticipat.
Alte date:
Mi sa aprobat continuarea relatiilor de serviciu cu actualul angajator incepand cu 01.03.2022 cand voi incheia un alt contract de munca pe durata determinata.
In aceste conditii , ce demersuri trebuie sa fac la casa de pensii care mi-a eliberat decizia de pensionare la limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare in data de 04.o2.2022 ?
Va multumesc anticipat.
La casa de pensii, in prezent, nu trebuie sa mai faceti niciun demers. Daca incetati activitatea sau dupa o anumita perioada de timp, la aprecierea dv, aveti dreptul sa cereti recalcularea pensieipentru perioada lucrata dupa depunerea dosarului de pensionare. Pentru aceasta recalculare nu trebuie sa depuneti adeverinta cu sumele castigate deoarece acestea sunt trimise lunar la casa de pensii de catre angajator.
la pensie :
La casa de pensii, in prezent, nu trebuie sa mai faceti niciun demers. Daca incetati activitatea sau dupa o anumita perioada de timp, la aprecierea dv, aveti dreptul sa cereti recalcularea pensieipentru perioada lucrata dupa depunerea dosarului de pensionare. Pentru aceasta recalculare nu trebuie sa depuneti adeverinta cu sumele castigate deoarece acestea sunt trimise lunar la casa de pensii de catre angajator.
Corect! Dar vreu sa-i precizez domnului Nicolae Stoica faptul ca nu poate cere recalcularea pensiei pentru perioadele lucrate dupa pensionare decat odata pe an sau la incetarea definitiva a activitatii.