cat de repede ma pot pensiona si cat va fi pensia?
Scris de: milea tatiana la data: 07/28/2009 2:54am
Scris de: milea tatiana la data: 07/28/2009 2:54am
Gen:feminin
Data nasterii:28/07/1950
Stagiul de cotizare:14 ani grupaIIa
Alte date:
Intrebare:cat de repede ma pot pensiona si ce pensie voi avea?
Data nasterii:28/07/1950
Stagiul de cotizare:14 ani grupaIIa
Alte date:
Intrebare:cat de repede ma pot pensiona si ce pensie voi avea?
Re: cat de repede ma pot pensiona si cat va fi pensia?
Scris de: la pensie la data: 07/29/2009 7:42am
Scris de: la pensie la data: 07/29/2009 7:42am
Conform anexei 3 la legea 19/2000 si a datei de nastere aveati dreptul la pensie la limita de varsta , fara reducerea varstei de pensionare pentru grupa de munca, din 28 ianuarie 2009 la varsta standard de pensionare de 58 ani si 6 luni si stagiul complet de cotizare de 27 ani. Calculul l-am facut cu programul „Varsta de iesire la pensie†de pe site-ul nostru.
Stagiul de cotizare este neclar deoarece nu stim daca mai aveti si alt stagiu in afara de cel in grupa II, noi facem calcule pentru datele pe care le-ati transmis.
Grupa II a fost prevazuta in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001.
Pentru stagiul de 14 ani in gr II de munca se acorda un spor de vechime de 3 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare realizand un stagiu total de cotizare de 17 ani si 6 luni.
Dupa aprilie 2001 stagiile de gr II au fost echivalate prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu grupa conditii deosebite pentru un stagiu in aceasta grupa de 14 ani vi s-ar fi acordat reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si iesirea la pensie la limita de varsta la varsta de 55 ani si 6 luni, dar daca nu aveti indeplinit stagiul complet de cotizare de 27 ani nu ati fi beneficiat de aceasta reducere a varstei de pensionare
Nu putem sa va apreciem nici macar aproximativ pensia deoarece aceasta depinde de salariile avute pe toata perioada lucrata.
Stagiul de cotizare este neclar deoarece nu stim daca mai aveti si alt stagiu in afara de cel in grupa II, noi facem calcule pentru datele pe care le-ati transmis.
Grupa II a fost prevazuta in legea 3/1977 in vigoare pana in 1 aprilie 2001.
Pentru stagiul de 14 ani in gr II de munca se acorda un spor de vechime de 3 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare realizand un stagiu total de cotizare de 17 ani si 6 luni.
Dupa aprilie 2001 stagiile de gr II au fost echivalate prin Hotararea de Guvern 261/ 2001 cu grupa conditii deosebite pentru un stagiu in aceasta grupa de 14 ani vi s-ar fi acordat reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si iesirea la pensie la limita de varsta la varsta de 55 ani si 6 luni, dar daca nu aveti indeplinit stagiul complet de cotizare de 27 ani nu ati fi beneficiat de aceasta reducere a varstei de pensionare
Nu putem sa va apreciem nici macar aproximativ pensia deoarece aceasta depinde de salariile avute pe toata perioada lucrata.