Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,in cazul in care am depua dosarul de pensie dupa 5 ani si nu am lucrat intre timp,se poate primi pensia retroactiv?
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua,in cazul in care am depua dosarul de pensie dupa 5 ani si nu am lucrat intre timp,se poate primi pensia retroactiv?
Fetcu Rodica :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Pensia limită de vârstă se primește, conform legii, din data depunerii cererii de pensionare, niciodata înainte de aceasta, excepția fiind la pensie anticipata care punerea in plata se face după depunerea dovezii de încetare a activității la CJP.
Nu putem sa raspundem la o asemenea intrebare in lipsa datelor necesare analizei privind tipul pensiei si a datelor care va dau dreptul la pensia ceruta.
Asa cum a precizat domnul Gica pensia pentru limita de varsta se acorda de la data depunerii cererii de pensionare. Exista si exceptii la aceasta regula in cazul pensiilor specificate la art 104 alin (3) din legea pensiilor 263/2010.
Nu exista cazuri in care se acorda pensie pentru o perioada anterioara depunerii dosarului de pensionare.
Asa cum a precizat domnul Gica pensia pentru limita de varsta se acorda de la data depunerii cererii de pensionare. Exista si exceptii la aceasta regula in cazul pensiilor specificate la art 104 alin (3) din legea pensiilor 263/2010.
Nu exista cazuri in care se acorda pensie pentru o perioada anterioara depunerii dosarului de pensionare.