Intrebare: In ultima vreme se tot vorbeste despre o noua Lege a Pensiilor Publice. Aceasta ar urma sa fie finalizata pana la 1 ianuarie 2024. A vazut cineva acest proiect? Este publicat undeva, pe net? Eu n-am reusit sa dau de el.
Asa numita noua lege a pensiilor de care se tot discuta in presa nu este publicata ci toate discutiile se bazeaza pe prevederile legii 127/2019 care incepand cu anul 2020 se tot pronite ca va intra in vigoare si pe declaratiile publice privind modificarile ce se vor aduce acesteea.
Multumesc pentru raspuns. Legea 127 din 2019 am citit-o, dar impresia mea a fost ca ei discuta de o lege cu totul noua, nu de modificarile care vor fi aduse acesteia.
Gheorghe Cernatescu :
Multumesc pentru raspuns. Legea 127 din 2019 am citit-o, dar impresia mea a fost ca ei discuta de o lege cu totul noua, nu de modificarile care vor fi aduse acesteia.
Vor sa mărească vârstă de pensionare la femei, nici pe vremea lui Ceaușescu nu a fost egala vârstă pentru femei și bărbați!!!
Gheorghe Cernatescu :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Scopul ar fi eliminarea inechităților între cei cu și fără indice de corecție și între bărbați si femei. Cei care sunt avantajați pe legea veche, nu li se va scădea pensiile ci le vor fi înghețate pt următoarele 1-2 indexări. O noutate ar fi încurajarea muncii, prin primirea unui punctaj suplimentar pt ce e lucrat peste 25 de ani. Dar vor fi persoane nemulțumite, care nu vor avea creștere în 2024! Presupun că din această cauză pt că 2024 este un an electoral, nu se va face nimic. Se va da la toată lumea de la 1 ianuarie 13,5% și pomeni de 2 ori pe an la cei cu pensiile mici, din bani UE, deci nu afectează bugetul de pensii. Dar asta va face ca inechitățile să fie și mai mari, va fi un val de pensionări de toate felurile pt a primi indicele 1,41 și a rămâne cu pensia mare înghețată. Iar recalcularea după indexare va avea nevoie se sume imense pt aplicare!