Gen:F
Data nasterii:25.10.1965
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:
Intrebare:Sotul meu a decedat la varsta de 58 ani si avea 38 ani de munca. Intrebarea este daca eu sunt indreptatita la pensie de urmas, respectiv cota parte din contributiile sotului meu, pe langa pensia ce va fi primita de mine ( anticipat partial ) cuvenita conform varstei si vechimii.
Multumesc in avans.
Data nasterii:25.10.1965
Stagiul de cotizare:38 ani
Alte date:
Intrebare:Sotul meu a decedat la varsta de 58 ani si avea 38 ani de munca. Intrebarea este daca eu sunt indreptatita la pensie de urmas, respectiv cota parte din contributiile sotului meu, pe langa pensia ce va fi primita de mine ( anticipat partial ) cuvenita conform varstei si vechimii.
Multumesc in avans.
Conform actualei legi a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul sa optati intre pensia de urmas dupa sotul decedat (50 % din pensia la care avea dreptul la data decesului) si propria pensie pentru limita de varsta la data de 25 august 2028 cand realizati varsta standard de pensionare.
Nu cunoastem care vor fi prevederile noii legi a pensiilor care urmeaza sa fie adoptata. Reveniti dupa ce noua lege a pensiilor este adoptata si publicata in Monitorul Oficial.
Nu cunoastem care vor fi prevederile noii legi a pensiilor care urmeaza sa fie adoptata. Reveniti dupa ce noua lege a pensiilor este adoptata si publicata in Monitorul Oficial.