Gen:F
Data nasterii: 1.02.1968
Stagiul de cotizare:-
Alte date:-
Intrebare:Va rog frumos sa mi raspundeti la intrebarea : Noua lege a pensiilor se va aplica si pensionarilor in plata care au cotizat peste 25 de ani ?
Sotul meu a iesit la pensie in anul 2020 si a cotizat 36 de ani + 7 ani si 1 luna in grupa I + 4 ani si 11 luni si 15 zile in grupa II si ARE in total 41 ani si 10 luni de stagiu total de cotizatie trecuti pe decizia de pensionare.
Conret, i se va recalcula pensia tinand cont de anii de cotizatie ,respectiv 0,5 pt >25 ani; 0,75 pt >30 ani si 1 pt >35 ani , aplicand noua formula de calcul a pensiilor ?
Multumesc mult
Intrebare:Va rog frumos sa mi raspundeti la intrebarea : Noua lege a pensiilor se va aplica si pensionarilor in plata care au cotizat peste 25 de ani ?
Sotul meu a iesit la pensie in anul 2020 si a cotizat 36 de ani + 7 ani si 1 luna in grupa I + 4 ani si 11 luni si 15 zile in grupa II si ARE in total 41 ani si 10 luni de stagiu total de cotizatie trecuti pe decizia de pensionare.
Conret, i se va recalcula pensia tinand cont de anii de cotizatie ,respectiv 0,5 pt >25 ani; 0,75 pt >30 ani si 1 pt >35 ani , aplicand noua formula de calcul a pensiilor ?
Multumesc mult
Todor Lizi :
Multumesc mult
Din septembrie, daca se va vota legea si daca se vor da Normele Metodologice de aplicare cat msi repede, sa se puna in aplicare, altfel va fi ca 127/2019.
Da prevederile noii legi a pensiilor se vor aplica prin recalcularea tuturor pensiilor in plata dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor, daca asa cum zice domnul Gica nu va avea soarta legii 127/2019. Aceasta lege avea prevederi asemanatoare cu noua lege a pensiilor si trebuia sa intre in vigoare din septembrie 2021 si nu a mai intrat in vigoare.
GicaH :
Todor Lizi :
Multumesc mult
Din septembrie, daca se va vota legea si daca se vor da Normele Metodologice de aplicare cat msi repede, sa se puna in aplicare, altfel va fi ca 127/2019.
Cu mentiunea ca stagiul suplimetar pentru grupe de munca este stagiu necontributiv si nu se iau in calcul aceste stagii, precum si stagiile asimilate pentru studii superioare, masterate, doctorate. Nu sunt sigur daca si stagiul militar intra in aceste stagii necontributive, ramana de vazut pana la aprobare si/sau in Normele Metodologice de aplicare a legii.
Trebuie facut distinctia ca daca stagiile asimilate si stagiile necontributive nu sunt luate in calcul ca vechime pentru acordarea unor drepturi nu inseamna ca aceste stagii nu intra in calculul punctajului pensiilor in plata la recalcularea conform prevederilor noii legi a pensiilor. La recalculare aceste stagii vor fi calculare conform prevederilor art 138 din proiectul noii legi a pesiilor.