Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua, avand in vedere urmatoarele date:
Stagiu total cotizare = 42 ani 9 luni 9 zile din care:
In conditii normale = 20 ani 9 luni 21 zile
In grupa II = 17 ani 7 luni
Total stagiu contributiv = 38 ani 4 luni 21 zile
Stagiu aferent grupa munca (necontributiv) = 4 ani 3 luni
Nr. Total puncte 61,07197 din care:
In conditii normale = 52,26843
Pensie suplimentara = 3,31630
Suplimentar gr munca = 5,48724
Va rog frumos sa imi comunicati punctul dvs de vedere cu privire la cum se va modifica punctajul pe care il am pe decizia de pensionare, avand in vedere modificarile ce vor aparea in noua Lege a Pensiilor. Ma intereseaza in special daca se modifica punctajul pentru grupa de munca si daca este corect calculul meu prin care s-ar adauga aproximativ 8,5 puncte pentru acele praguri de vechime.
Va multumesc
Daniela Costea
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Va rog frumos sa imi comunicati punctul dvs de vedere cu privire la cum se va modifica punctajul pe care il am pe decizia de pensionare, avand in vedere modificarile ce vor aparea in noua Lege a Pensiilor. Ma intereseaza in special daca se modifica punctajul pentru grupa de munca si daca este corect calculul meu prin care s-ar adauga aproximativ 8,5 puncte pentru acele praguri de vechime.
Va multumesc
Daniela Costea
Costea Daniela :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Va multumesc
Daniela Costea
Punctajele celor pensionati nu se modigica cu reglementările din noua lege a pensiilor ci se adauga un punctaj suplimentar pentru stabilitate peste 25 ani.
Calculul punctajului dumneavoastră in baza noii formule primiti pentru 38 ani și 4 luni: 0,5*5+0,75*5+1*3,33=9,58 puncte.
Domnul Gica a calculat corect punctajul suplimentar pentru stabilitate insa nu a avut in vedere ca se modifica stagiul suplimentar pentru perioada lucrata in grupa II de munca adica in loc de 5,48724 puncte se acorda 4,39583 puncte.
Deci dv la recalcularea conform prevederilor noii legi veti obtine urmatorul punctaj :
- 52,26843 puncte pentru stagiu contributiv
- 3,31630 puncte suplimentare pentru contributia la pensia suplimentara
- 4,39583 puncte suplimentare pentru stagiul lucrat in grupa II de munca
- 9,58333 puncte suplimentare pentru stabilitateLa aceste puncte se mai adauga un punctaj suplimentar daca depuneti o adeverinta cu venitutrile brute realizate inainte de 01 aprilie 2001 eliberata conform ordinului Ministrului Muncii 487/2021.
Deci dv la recalcularea conform prevederilor noii legi veti obtine urmatorul punctaj :
- 52,26843 puncte pentru stagiu contributiv
- 3,31630 puncte suplimentare pentru contributia la pensia suplimentara
- 4,39583 puncte suplimentare pentru stagiul lucrat in grupa II de munca
- 9,58333 puncte suplimentare pentru stabilitateLa aceste puncte se mai adauga un punctaj suplimentar daca depuneti o adeverinta cu venitutrile brute realizate inainte de 01 aprilie 2001 eliberata conform ordinului Ministrului Muncii 487/2021.