Gen:F
Data nasterii:14.01.2023
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!
Din noiembrie 1980 lucrez la aceeasi institutie, mai putin perioada 2006 si 2007 deoarece am avut concediu fara plata. Am cotizate 490 luni in grupa II. As putea iesi anul acesta la pensie fara probleme ulterioare?
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!
Din noiembrie 1980 lucrez la aceeasi institutie, mai putin perioada 2006 si 2007 deoarece am avut concediu fara plata. Am cotizate 490 luni in grupa II. As putea iesi anul acesta la pensie fara probleme ulterioare?
Elena Marlica :
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!
Trebuie sa dati data nașterii....
Data nasterii:14.01.1962
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Scuze, in virtutea inertiei...
14.01.1962
Multumesc!
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Scuze, in virtutea inertiei...
14.01.1962
Multumesc!
Conform actualei legi a pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca, in data de 14 martie 2024 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 2 luni.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 40 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 10 ani si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Stagiul in grupa II a fost echivalat cu grupa “conditii deosebite”.
Pentru stagiul de 40 ani intregi lucrat in conditii deosebite beneficiati de o reducerea a varstei de pensionare cu 10 ani si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!
In perioada 2008-2011 am urmat cursuri universitare de licenta la zi, iar apoi, in perioada 2011-2013, cursuri universitare de master la zi, ambele finalizate cu diplomele aferente. In acelasi timp am si lucrat. Se considera cei cinci ani de cursuri universitare la calculul pensiei?
Multumesc!
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua!
In perioada 2008-2011 am urmat cursuri universitare de licenta la zi, iar apoi, in perioada 2011-2013, cursuri universitare de master la zi, ambele finalizate cu diplomele aferente. In acelasi timp am si lucrat. Se considera cei cinci ani de cursuri universitare la calculul pensiei?
Multumesc!
Perioada studiilor universitare in care s-au realizat stagii de cotizare nu se asimileaza stagiului de cotizare si nu se iau in calculul pensiei.
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!
Asa cum am mai spus, din noiembrie 1980 lucrez la aceeasi institutie, mai putin perioada 2006 si 2007 deoarece am avut concediu fara plata. Locul meu de munca din aceasta institutie se incadreaza in grupa II. Va rog, daca se poate, sa-mi spuneti care este punctajul pe care il voi obtine referitor la calculul grupei.
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua!
Asa cum am mai spus, din noiembrie 1980 lucrez la aceeasi institutie, mai putin perioada 2006 si 2007 deoarece am avut concediu fara plata. Locul meu de munca din aceasta institutie se incadreaza in grupa II. Va rog, daca se poate, sa-mi spuneti care este punctajul pe care il voi obtine referitor la calculul grupei.
Daca va pensionati cu pensie pentru limita de varsta conform prevederilor actualei legi a pensiilor, 263/2010, pe perioada lucrata in grupa II inainte de 01 aprilie 2001 si in conditii deosebite dupa aceasta data punctajul lunar, calculat prin impartirea venitului lunar realizat la salariul mediu pe economie din acea luna, se va majora cu 25 %.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
dacă iese acum la pensie va avea indicele de corecție 1,41, dar dacă iese după 1 ianuarie se mai aplică indicele de corecție? Sau se va aplica indicele de corecție până când încep recalculările pe 1 septembrie 2024?
În principiu întrebarea e când se va ieși la pensie pe noua formulă de calcul a pensiilor?
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
dacă iese acum la pensie va avea indicele de corecție 1,41, dar dacă iese după 1 ianuarie se mai aplică indicele de corecție? Sau se va aplica indicele de corecție până când încep recalculările pe 1 septembrie 2024?
În principiu întrebarea e când se va ieși la pensie pe noua formulă de calcul a pensiilor?
Pentru domnul Nico
Indicele de corectie se mentine si se acorda atat timp cat va fi in vigoare actuala lege a pensiilor 263/2010 si este prevazut sa fie eliminat la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor.
Aceasta intrare in vigoare este prevazut a se produce in data de 01 septembrie 2024.
Nu suntem siguri ca va fi respectat aceasta data.
Indicele de corectie se mentine si se acorda atat timp cat va fi in vigoare actuala lege a pensiilor 263/2010 si este prevazut sa fie eliminat la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor.
Aceasta intrare in vigoare este prevazut a se produce in data de 01 septembrie 2024.
Nu suntem siguri ca va fi respectat aceasta data.
Buna ziua,
Se poate cumula pensia cu salariu in acest an?
Se poate cumula pensia cu salariu in acest an?