Gen:M
Data nasterii: 05.10.1958
Stagiul de cotizare:
.stagiu total de cotizare: 45 ani si 5 luni(lucrati efectiv oct 1983-oct 2021)
.in conditii normale:31 ani si 11 luni
.in grupa II: 6 ani si 3 luni
.perioade necontributive: 1 an si 6 luni
.stagiu asimilat: 5 ani si 8 luni (armata si facultatea)
Alte date:nr. puncte realizate=49,16046
:punctaj mediu anual=1,91525
:indice corectie 1,41
Intrebare:Ce pensie voi avea, dupa recalculare, din sept-oct 2024?
Data nasterii: 05.10.1958
Stagiul de cotizare:
.stagiu total de cotizare: 45 ani si 5 luni(lucrati efectiv oct 1983-oct 2021)
.in conditii normale:31 ani si 11 luni
.in grupa II: 6 ani si 3 luni
.perioade necontributive: 1 an si 6 luni
.stagiu asimilat: 5 ani si 8 luni (armata si facultatea)
Alte date:nr. puncte realizate=49,16046
:punctaj mediu anual=1,91525
:indice corectie 1,41
Intrebare:Ce pensie voi avea, dupa recalculare, din sept-oct 2024?
Regretam ca trebuie sa va spunem ca nu putem face un astfel de calcul deoarece :
- Pentru astfel de calcul la suma punctajelor realizate se adauga un punctaj de stabilitate
- Punctajul de stabilitate trebuie sa fie calculat in functie de stagiul de cotizare contributiv in care nu se includ stagiile asimilate si asteptam normele de aplicare ale noii legi a pensiilor 360/2023 pentru a vedea daca trebuie inclus si stagiul de cotizare necontributiv de 1 an si 6 luni pentru stagiul lucrat in grupa II de munca.
- Pentru astfel de calcul la suma punctajelor realizate se adauga un punctaj de stabilitate
- Punctajul de stabilitate trebuie sa fie calculat in functie de stagiul de cotizare contributiv in care nu se includ stagiile asimilate si asteptam normele de aplicare ale noii legi a pensiilor 360/2023 pentru a vedea daca trebuie inclus si stagiul de cotizare necontributiv de 1 an si 6 luni pentru stagiul lucrat in grupa II de munca.
Data nasterii:05.10.1958
Stagiul de cotizare:efectiv lucrati 38 ani
Alte date:
Intrebare:
Buna seara si multumesc pentru raspunsul prompt.
Intrebare: Daca am lucrat in perioada oct 1983-oct 2021, pot face calculul pt determinarea punctelor de stabilitate pentru cei 38 ani, lucrati efectiv? (fara armata, facultate si grupa a II ).
Cu stima
Stagiul de cotizare:efectiv lucrati 38 ani
Alte date:
Intrebare:
Buna seara si multumesc pentru raspunsul prompt.
Intrebare: Daca am lucrat in perioada oct 1983-oct 2021, pot face calculul pt determinarea punctelor de stabilitate pentru cei 38 ani, lucrati efectiv? (fara armata, facultate si grupa a II ).
Cu stima
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:9,25 puncte de stabilitate.
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:9,25 puncte de stabilitate.
Ceva este mentionat gresit.
-Ori total puncte.
-Ori punctajul mediu anual.
Nu se leaga intre ele.
-Ori total puncte.
-Ori punctajul mediu anual.
Nu se leaga intre ele.
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am verificat in Decizia de pensionare si astea sunt datele mentionate acolo.
Multumesc
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am verificat in Decizia de pensionare si astea sunt datele mentionate acolo.
Multumesc
Sa va fac si proba:
49,16046:35x141%=1,98046.
De ce spuneti ca punctajul mediu anual este de 1,91525 ?
49,16046:35x141%=1,98046.
De ce spuneti ca punctajul mediu anual este de 1,91525 ?
Si eu intimpin aceeasi problema ,la efectuarea probei ,puctajul mediu anual nu corespunde din calcul cu cel din decizia de pensionare , ceva e gresit .Care este solutia de remediere a acestei probleme ?
Opinia noastra este ca datele mentionate de domnul Stanica sunt corecte insa omite ceva din istoricul stagiului de cotizare.
De exemplu ar fi o varianta ca dansul sa fi cerut pensie anticipata partiala inainte de octombrie 2021 fara sa intrerupa activitatea si punctajul din acea perioada a fost luat in calcul fara indice de corectie.
De exemplu ar fi o varianta ca dansul sa fi cerut pensie anticipata partiala inainte de octombrie 2021 fara sa intrerupa activitatea si punctajul din acea perioada a fost luat in calcul fara indice de corectie.
Data nasterii:10.05.1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:Lamurire
Intrebare:
Eu am primit in vreo doi ani 4 decizii de pensionare
La Dosar aveam adeverinta cu 7 ani de grupa II.
- in Prima decizie mi-au recunoscut 1 an grupa a II.Am facut adresa sa intreb de de nu 7 ani de grupa II.
-am primit a doua decizie unde mi-au taiat anul de grupa II si a scazut pensia cu 50 lei
-am dat in judecata casa de pensii si aproape dupa 1 an si jumatate am castigat atat la Tribunal cat si la Curtea de apel
-a treia si a patra decizie le-am primit o data, una era cu pensie anticipata partial si cealalta cu pensie la limita de varsta cu o reducere a varstei de pensionare cu 2 ani
Poate ca de aici, pleaca nepotrivirea semnalata.
Va multumesc mult de tot pentru toate postarile.
Data nasterii:10.05.1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:Lamurire
Intrebare:
Eu am primit in vreo doi ani 4 decizii de pensionare
La Dosar aveam adeverinta cu 7 ani de grupa II.
- in Prima decizie mi-au recunoscut 1 an grupa a II.Am facut adresa sa intreb de de nu 7 ani de grupa II.
-am primit a doua decizie unde mi-au taiat anul de grupa II si a scazut pensia cu 50 lei
-am dat in judecata casa de pensii si aproape dupa 1 an si jumatate am castigat atat la Tribunal cat si la Curtea de apel
-a treia si a patra decizie le-am primit o data, una era cu pensie anticipata partial si cealalta cu pensie la limita de varsta cu o reducere a varstei de pensionare cu 2 ani
Poate ca de aici, pleaca nepotrivirea semnalata.
Va multumesc mult de tot pentru toate postarile.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
As este. Aveti dreptate
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
As este. Aveti dreptate
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Conf art 144 din legea 360/2023 dumneavoastra o vi se calculeaza pensia astfel : Nr de puncte =( nr total de puncte din decizia de pensionare + 16.65 pc pentru stabilitate) inmultit cu VPR ( la 1 sep 2024 este 81)
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Conf art 144 din legea 360/2023 dumneavoastra o vi se calculeaza pensia astfel : Nr de puncte =( nr total de puncte din decizia de pensionare + 16.65 pc pentru stabilitate) inmultit cu VPR ( la 1 sep 2024 este 81)
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Nedumerire
Nu inteleg cum a calculat d-nul Stere cele 16 puncte de stabilitate.Daca nu deranjez, va rog sa detaliati calculul.
Va multumesc pentru tot.
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Nedumerire
Nu inteleg cum a calculat d-nul Stere cele 16 puncte de stabilitate.Daca nu deranjez, va rog sa detaliati calculul.
Va multumesc pentru tot.