Gen:feminin
Data nasterii:9mai1968
Stagiul de cotizare:36,2
Alte date:
Intrebare:am calculat punctajul de pensie si a rezultat 0,64887,adica 1319 lei.Voi avea pensia dupa 36 de ani de munca cat cei cu 15 ani vechime?
Alte date:
Intrebare:am calculat punctajul de pensie si a rezultat 0,64887,adica 1319 lei.Voi avea pensia dupa 36 de ani de munca cat cei cu 15 ani vechime?
georgescu mariana :
Alte date:
Da, anul acesta până pe 31 august, cand va expira legea 263/2010 cate avea formula de calcul bazata pe punctajul mediu.
Dupa 1 septembrie se pare ca va intra noua lege in vigoare careare la baza VPR si punctajul total realizat, precum si puncte stabilitate si puncte pentru perioade necontributive.
georgescu mariana :
Alte date:
Ați facut calculul pe legea 263/2010, dar nu cred ca va puteți incadra la pensie pe aceasta lege pana in 1 septembrie 2024 si nu cred ca ați pus nici indicele de corecție . Va propun sa așteptați pana in 1 septembrie cand si acest site va schimba programul de calcul.
In ceiace priveste utilizarea programului de calcul ati facut o mica eroare care nu modifica prea mult calculul, adica nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992, care se acorda automat, asa cum explicam noi pe forum la pagina de la adresa de mai jos:
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre aprilie 1990 - martie 1992 3 %
In ceiace priveste calculul punctajului avem urmatoarele observatii :
- Calculul cu programul de pe site este corect numai atunci cand se depune dosarul de pensionare si asa cum precizeaza domnul Gica dv nu aveti dreptul de pensionare in prezent.
- Conform noii legi a pensiilor dv aveti urmatoarele drepturi la pensie :
Pensie pentru limita de varsta la varsta de 63 ani si 8 luni adica in data de 09 ianuarie 2032
Pensie anticipata diminuata la varsta de 58 ani si 8 luni adica in data de 09 ianuarie 2027 daca atunci aveti un stagiu de cotizare sub 40 ani
Pensie pentru limita de varsta dupa varsta de 58 ani si 8 luni adica dupa data de 09 ianuarie 2027 daca realizati un stagiu de cotizare mai mare de 40 ani
- Pana va pensionati dv sunt prevazute urmatoarele modificari ale modului de calcul a valorii pensiei :
Acordarea unor puncte anuale de stabilitate pentru cei care au lucrat mai mult de 25 ani care in cazul dv, pentru stagiul lucrat pana acum, un plus de 7,25 puncte anuale adica o crestere a valorii pensiei calculate acum cu cca 32 %
Modificarea modului de calcul a pensiei care in cazul dv inseamna o crestere a valorii pensiei calculate acum cu 40 %
Idexarea anuala a valorii punctului de pensie in functie de inflatie.
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect pentru dv este urmatorul spor de vechime
Intre aprilie 1990 - martie 1992 3 %
In ceiace priveste calculul punctajului avem urmatoarele observatii :
- Calculul cu programul de pe site este corect numai atunci cand se depune dosarul de pensionare si asa cum precizeaza domnul Gica dv nu aveti dreptul de pensionare in prezent.
- Conform noii legi a pensiilor dv aveti urmatoarele drepturi la pensie :
Pensie pentru limita de varsta la varsta de 63 ani si 8 luni adica in data de 09 ianuarie 2032
Pensie anticipata diminuata la varsta de 58 ani si 8 luni adica in data de 09 ianuarie 2027 daca atunci aveti un stagiu de cotizare sub 40 ani
Pensie pentru limita de varsta dupa varsta de 58 ani si 8 luni adica dupa data de 09 ianuarie 2027 daca realizati un stagiu de cotizare mai mare de 40 ani
- Pana va pensionati dv sunt prevazute urmatoarele modificari ale modului de calcul a valorii pensiei :
Acordarea unor puncte anuale de stabilitate pentru cei care au lucrat mai mult de 25 ani care in cazul dv, pentru stagiul lucrat pana acum, un plus de 7,25 puncte anuale adica o crestere a valorii pensiei calculate acum cu cca 32 %
Modificarea modului de calcul a pensiei care in cazul dv inseamna o crestere a valorii pensiei calculate acum cu 40 %
Idexarea anuala a valorii punctului de pensie in functie de inflatie.