Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare::O persoană care a absolvit o facultate în 5 ani va beneficia de o perioadă asimilată de cotizare de 5 ani, indiferent dacă a lucrat sau nu în timpul studiilor"
Ce efect va avea.Am terminat facultatea la Ff 5 ani si am lucrat intre timp.Sunt pensionar anticipat partisl cu penalizare de 14 75%.Dar cesterea de 2 copii?
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare::O persoană care a absolvit o facultate în 5 ani va beneficia de o perioadă asimilată de cotizare de 5 ani, indiferent dacă a lucrat sau nu în timpul studiilor"
Ce efect va avea.Am terminat facultatea la Ff 5 ani si am lucrat intre timp.Sunt pensionar anticipat partisl cu penalizare de 14 75%.Dar cesterea de 2 copii?
Aczel Eniko :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
La calcul pentru pensie se iau doar studiile superioare urmate la cursuri de zi. Studiile superioare la FF nu sunt studii la zi. Oricum daca sunteți inregistrat ca ati fost asigurat si ati lucrat in perioada studiilor universitare rămâneți cu punctajul pentru lucru cu contract de muncă.
Conform actualei legi a pensiilor 263/2010 cat si a noii legi a pensiilor 360/2023 perioada facultatii se asimileaza stagiului de cotizare numai daca a fost urmata la zi si in acea perioada nu s-au realizat stagii de cotizare.
Deci in cazul dv nu se valorifica perioada in care ati urmat cursurile facultatii.
Pentru nasterea si cresterea pana la varsta de 16 ani a 2 copii conform viitoarei legi a pensiilor 360/2023 se acorda o reducere a varstei standard de pensionare cu 1 an.
Deci in cazul dv nu se valorifica perioada in care ati urmat cursurile facultatii.
Pentru nasterea si cresterea pana la varsta de 16 ani a 2 copii conform viitoarei legi a pensiilor 360/2023 se acorda o reducere a varstei standard de pensionare cu 1 an.