Gen:m
Data nasterii:19.03.1955
Stagiul de cotizare:44 ani , 6 luni , 0 zile
Alte date:
Intrebare:Rog confirmare recalcure.
Stagiu contributivitate 38 ani 6 luni si 17 zile
perioade asimilate 6 ani 2 luni 17 zile
Numar de puncte realizate 85,16070
In conditii normale in sistemul de pensii 81,46845
Pensie suplimentar 3,69825
Puncte stabilitate
25-30 5X0,5= 2,5
30-35= 5X0,75= 3,75
35-38- 3 aici nu sunt sigur 38 ani 3 luni si 13 zile
38ani 3 luni i 13 zile daca se mai iau in cacul
total puncte
85,16070 + 9,25 = 94,4107 X 81 = 7647 le - 567 = 7099 lei net
multumesc
Data nasterii:19.03.1955
Stagiul de cotizare:44 ani , 6 luni , 0 zile
Alte date:
Intrebare:Rog confirmare recalcure.
Stagiu contributivitate 38 ani 6 luni si 17 zile
perioade asimilate 6 ani 2 luni 17 zile
Numar de puncte realizate 85,16070
In conditii normale in sistemul de pensii 81,46845
Pensie suplimentar 3,69825
Puncte stabilitate
25-30 5X0,5= 2,5
30-35= 5X0,75= 3,75
35-38- 3 aici nu sunt sigur 38 ani 3 luni si 13 zile
38ani 3 luni i 13 zile daca se mai iau in cacul
total puncte
85,16070 + 9,25 = 94,4107 X 81 = 7647 le - 567 = 7099 lei net
multumesc
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Dacă ar fi așa, recalcularea ar fi foarte ușoară, nu ar necesita niciun soft nou și nici personal în plus. Din decezie există deja punctajul se adaugă punctele de stabilitate și atât.
Am citit tot pe aici că de exemplu pt perioada facultății se scad punctele calculate după legile vechi și se adaugă noile valori din legea 360. Poate cineva să confirme?
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Dacă ar fi așa, recalcularea ar fi foarte ușoară, nu ar necesita niciun soft nou și nici personal în plus. Din decezie există deja punctajul se adaugă punctele de stabilitate și atât.
Am citit tot pe aici că de exemplu pt perioada facultății se scad punctele calculate după legile vechi și se adaugă noile valori din legea 360. Poate cineva să confirme?
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare Exact asa am procedat La punctele din decizie am adunat punctele de stabilitate .am inmultit cu 81
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare Exact asa am procedat La punctele din decizie am adunat punctele de stabilitate .am inmultit cu 81
Nick :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Nu este adevarat, punctele odata calculate pe vechile legi rămân, doar se adaugă punctele de stabilitate, apoi rezultatul se înmulțește cu VPR=81.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Și atunci de ce se câcâie de 3 ani cu ce? Pt că aceste date din deciziile de pensionare există în baza lor de date pe serverul lor! Ce soft complicat se mimează că e nevoie? Sunt niște operații aritmetice de clasa a IIa!
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Și atunci de ce se câcâie de 3 ani cu ce? Pt că aceste date din deciziile de pensionare există în baza lor de date pe serverul lor! Ce soft complicat se mimează că e nevoie? Sunt niște operații aritmetice de clasa a IIa!
Mey Nick! Tărăgănarea e pentru fraiereala. A celor care cred în ea!
Pentru domnul Dodea
Calculul dv este facut conform prevederilor art 144 alin (1) si art 85 alin (3) din noua lege a pensiilor si este corect Se mai poate adauga la punctajul de stabilitate un punctaj suplimentar pentru fractiunea de an intre 38 si 39 ani. Acest punctaj se calculeaza prin inmultirea numarului de luni cu 0,08333 puncte si fiecare zi cu 0,00278 puncte.
Pentru domnul Nick
Si noi consideram ca recalcularea pensiilor in plata la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor este usoara si poate fi facuta daca se vrea pana in data de 01 septembrie 2024.
Dificultatea acestei recalculari consta in calculul stagiului de cotizare contributiv de care depinde calculul punctajului de stabilitate.
Neintrarea in vigoare a legii pensiilor 127/2019 la care va referiti nu se datoreaza dificultatii recalcularii pensiilor ci din cauza lipsei de vointa politica.
Calculul dv este facut conform prevederilor art 144 alin (1) si art 85 alin (3) din noua lege a pensiilor si este corect Se mai poate adauga la punctajul de stabilitate un punctaj suplimentar pentru fractiunea de an intre 38 si 39 ani. Acest punctaj se calculeaza prin inmultirea numarului de luni cu 0,08333 puncte si fiecare zi cu 0,00278 puncte.
Pentru domnul Nick
Si noi consideram ca recalcularea pensiilor in plata la intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor este usoara si poate fi facuta daca se vrea pana in data de 01 septembrie 2024.
Dificultatea acestei recalculari consta in calculul stagiului de cotizare contributiv de care depinde calculul punctajului de stabilitate.
Neintrarea in vigoare a legii pensiilor 127/2019 la care va referiti nu se datoreaza dificultatii recalcularii pensiilor ci din cauza lipsei de vointa politica.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va multumim frumos pentru toate lamuririle si munca dumneavoastra care denota multa exprienta si cunostinte. Va asigur de respect si stima.
Acelasi lucru este valabil si pentru d-l GicaH
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va multumim frumos pentru toate lamuririle si munca dumneavoastra care denota multa exprienta si cunostinte. Va asigur de respect si stima.
Acelasi lucru este valabil si pentru d-l GicaH