Gen:
Data nasterii:18.11.1964
Stagiul de cotizare:39 ani
Alte date:stagiu militar,1 an,4 luni
Intrebare:Un noiembrie implinesc 60 ani si 39 ani contribuiti efectiv (nu am avut grupa,conditii speciale).Stagiul militar se asimileaza vechimii sa pot iesi la pensie fara penalizare?
Intrebare:Un noiembrie implinesc 60 ani si 39 ani contribuiti efectiv (nu am avut grupa,conditii speciale).Stagiul militar se asimileaza vechimii sa pot iesi la pensie fara penalizare?
Corneliu :
Gen:
Da, dupa părerea mea.
Conform art 56 din noua lege a pensiilor 360/2023 aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta dupa varsta de 60 ani daca atunci aveti stagiul de cotizare contributiv de 35 ani depasit cu 5 ani.
La depasirea stagiului complet de cotizare contributiv poate fi luat in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioadele stagiului militar.
La depasirea stagiului complet de cotizare contributiv poate fi luat in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru perioadele stagiului militar.