Gen:F
Data nasterii:07.04.1965
Stagiul de cotizare:peste 40 ani
Alte date: conditii normale de munca
Intrebare:Buna ziua, am introdus in programul dvs.toate informatiile pana la zi. Am un punctaj total in jur de 48,010.
Daca ies la pensie in luna sept.calculez bine? (48,010+11,025 puncte stabilitate=59,259*81 VPR = 4800 lei). Iar daca ies la pensie pana in luna sept ar fi din programul dvs.4037 lei. Este bine cum am inteles? Din luna sept.va fi mai convenabil sa ies la pensie? Eu zic ca am completat bine in program, ca ati mai verificat si dvs la un moment dat. Multumesc mult!
Intrebare:Buna ziua, am introdus in programul dvs.toate informatiile pana la zi. Am un punctaj total in jur de 48,010.
Daca ies la pensie in luna sept.calculez bine? (48,010+11,025 puncte stabilitate=59,259*81 VPR = 4800 lei). Iar daca ies la pensie pana in luna sept ar fi din programul dvs.4037 lei. Este bine cum am inteles? Din luna sept.va fi mai convenabil sa ies la pensie? Eu zic ca am completat bine in program, ca ati mai verificat si dvs la un moment dat. Multumesc mult!
Ghenea Ioana Florenta :
Gen:F
Înainte de 1 septembrie 2024 ieșiți la pensie anticipată parțial (penalizata), iar după 1 septembrie ieșiți la pensie limita de vârstă.
Oricum ar fi, dacă ieșiți înainte , tot atât veți avea pensia după 1 septembrie cât ați calculat-o căci pensia anticipată parțial se va transforma in pensie limita de vârstă, iar dacă nu lucrați în prezent aveți avantajul acum de primire pensie(chiar dacă puțin mai mică datorita penalizării)până la 1 septembrie.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Conform legii 360/2023 art 144
(4) La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile anticipate parțiale, stabilite conform legislației anterioare intrării în vigoare a prezentei legi, devin pensii anticipate, cu menținerea procentului de diminuare.
Parerea mea este ca, daca iesiti acum, dupa 1 septembrie veti beneficia de recalculare, dar procentul de penalizare se va pastra. Si fara drept de munca pana in februarie 2028.
Ca de obicei, va rog asteptati confirmarea sau infirmarea interpretarii mele din partea sit-ului.
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
(4) La data intrării în vigoare a prezentei legi, pensiile anticipate parțiale, stabilite conform legislației anterioare intrării în vigoare a prezentei legi, devin pensii anticipate, cu menținerea procentului de diminuare.
Parerea mea este ca, daca iesiti acum, dupa 1 septembrie veti beneficia de recalculare, dar procentul de penalizare se va pastra. Si fara drept de munca pana in februarie 2028.
Ca de obicei, va rog asteptati confirmarea sau infirmarea interpretarii mele din partea sit-ului.
Re: mod calcul pensie inainte, dupa sept.24
Scris de: Ghenea Ioana Florenta la data: 05/21/2024 9:05am
Scris de: Ghenea Ioana Florenta la data: 05/21/2024 9:05am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc mult! Sa inteleg ca am calculat bine? In prezent lucrez. Multumesc!
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc mult! Sa inteleg ca am calculat bine? In prezent lucrez. Multumesc!
MihaelaS :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Raspunsul meu este incorect in conditiile prezentate de dvs.
Va rog sa-l ignorati.
7) La data îndeplinirii condițiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, prevăzute de prezenta lege, pensia anticipată prevăzută la alin. (3) și (4) și art. 146 se transformă, din oficiu, în pensie pentru limită de vârstă și se recalculează prin eliminarea diminuării și, după caz, prin adăugarea perioadelor asimilate și a stagiilor de cotizare realizate și nevalorificate la stabilirea pensiei.
Asa cum ati calculat dv si cum spune domnul Gica este indicat sa va pensionati dupa 01 septembrie 2024 pentruca prevederile noii legi a pensiilor 360/2023 va dau dreptul la pensie pentru limita de varsta, nediminuata.