Gen:F
Data nasterii:07.04.1965
Stagiul de cotizare:40 ani
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, Intentionez sa depun dosarul de pensie anticipata dupa data de 01.09.2024. Am inteles ca avand vechimea de peste 40 ani pensia se va transforma in pensie la limita de varsta. Nu se mai aplica penalizare? Mai pot lucra in continuare? Multumesc mult.
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, Intentionez sa depun dosarul de pensie anticipata dupa data de 01.09.2024. Am inteles ca avand vechimea de peste 40 ani pensia se va transforma in pensie la limita de varsta. Nu se mai aplica penalizare? Mai pot lucra in continuare? Multumesc mult.
Ghenea Ioana Florenta :
Gen:F
Alte date:
Da, pensia va fi de limită de vârstă (de fapt cererea de pensionare se completează pentru limită de vârstă)dacă aveți 40 de ani de stagiu de cotizare, din care minim 35 ani contributivi (efectiv lucrați) .
Da puteți lucra în continuare pe un nou contract de munca încheiat între dumneavoastră și angajator, dacă acesta este de acord.