Gen:
Data nasterii:1955
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:• Veniturile nepermanente, respectiv recompensele cu caracter limitat, numite stimulente, acordate personalului din Garda Financiara pentru veniturile suplimentare aduse la bugetul statului, se incadreaza la mica recalculare dupa 1.09.2024? Pina la 1.04.2001 adeverinte. Dupa 01.04.2001 Casa de pensii le analizeaza din oficiu? Normal pt cele unde s-a platit CAS. Stie cineva aceasta speta? MULTUMESC FRUMOS!;
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:• Veniturile nepermanente, respectiv recompensele cu caracter limitat, numite stimulente, acordate personalului din Garda Financiara pentru veniturile suplimentare aduse la bugetul statului, se incadreaza la mica recalculare dupa 1.09.2024? Pina la 1.04.2001 adeverinte. Dupa 01.04.2001 Casa de pensii le analizeaza din oficiu? Normal pt cele unde s-a platit CAS. Stie cineva aceasta speta? MULTUMESC FRUMOS!;
Danaila Constantin :
Gen:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
După 1.04.2001 toate veniturile sunt in REVISAL deci nu mai este nevoie de dovedire a beneficiilor.
Doar pentru perioadele de dinainte de 01.04.2001 este nevoie de adeverințe pentru venituri nescrise in carnetul de muncă.
Asa cum v-am precizat in raspunsul anterior in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 angajatorul a platit CAS pentru intreg fondul de salarii, si deci toate sumele platite din fondul de salarii si neluate in calculul pensiei la iesirea initiala la pensie vor fi luate in calcul la a doua recalculare, daca aceste sume sunt dovedite prin adeverinte conform modelului din anexa 6 la legea pensiilor 360/2023.
In perioada dupa 01 aprilie 2001 au fost luate in calculul pensiei toate sumele pentru care s-a platit CAS si nu trebuie dovedite pentruca nu intra in recalculare.
In perioada dupa 01 aprilie 2001 au fost luate in calculul pensiei toate sumele pentru care s-a platit CAS si nu trebuie dovedite pentruca nu intra in recalculare.
GicaH :
Danaila Constantin :
Gen:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
După 1.04.2001 toate veniturile sunt in REVISAL deci nu mai este nevoie de dovedire a beneficiilor.
Doar pentru perioadele de dinainte de 01.04.2001 este nevoie de adeverințe pentru venituri nescrise in carnetul de muncă.
Revi-Salu' nu are nici o legătură cu cenepepeu'!!!
Începând cu 01.04.2001, toți angajatorii au declarat (depunând fizic la început pe dischete) toate veniturile asupra cărora s-a datorat CAS, precum și tipul de contract, tipurile de perioade, etc. Efectiv, potrivit legii, totul trebuie să existe în bazele CNPP. Totodată, se pot solicita adeverințe privind stagiile de cotizare de la casele teritoriale de pensii pentru perioada de după 31 martie 2001.
Cât privește corectitudinea transmiterii datelor, răspunde angajatorul.
Dacă cineva constată din adeverința privind stagiile de cotizare că nu corespunde ceva, trebuie să se adreseze angajatorului care trebuie să depună declarații rectificative.
Dacă angajatorul nu mai există, persoana poate să depună la casa de pensii dovezi cu privire la situație.
Cel mai bine se poate verifica având cont pe CNPP!
Eu, cu toate că știam multe despre ce și cum și care-i treaba, abia după ce mi-am făcut cont pe cnpp, am observat niște anomalii în ceea ce era declarat și nu era conform cu realitatea.
Unele anomalii ale declarațiilor chiar nu le-am putut corecta. Altele, s-au corectat după doi ani și ceva după ce angajatorul a executat ceea ce era în sarcina lui, casa de pensii corectând abia în urma unei audiențe la președintele casei.
Cele mai multe probleme,zic eu, ar fi de pe perioada în care se depuneau declarațiile A 1.1, A 1.2 pe dischetă, ulterior înlocuite cu declarația 112 aferentă salariaților, cât și altele ...
(Mulți dintre cei de astăzi habar nu au ce e aia dischetă.)
Deci, cam așa stă situația. Acum!
Începând cu 2035, în principal, situația va fi alta. Cei de pe vechile sisteme, vor ieși din sistem natural.
Cei noi, au mai multe abilități IT-istice.
Suntem în 2024. De peste 23 de ani TOATE VENITURILE BRUTE asupra cărora s-a datorat contribuția la pensie este strict evidențiată.
Câți dintre cei care ar fi trebuit să beneficieze de așa ceva mai există în sistem sau câți vor intra ca să beneficieze de NOUL DREPT?!?! pe mai mulți ani de dinainte de 2001?!?!
De aia au și introdus în lege, CA MARE BENEFICIU CE SE FACE, pentru că oricum din evidențele pe care le au sunt obligați să le ia în calcul!!!!
Așa că...mai pai cu MAREA RECUNOAȘTERE!