nu intră în vigoare Noua Lege, la 2 septembrie 2024!
Motivul?
Simplu!
Foarte multe erori la recalculare!!!!
Hmmmm.... softu' cu erori în recalculare, să fi fost intenționat greșit?!
ÎN PLUS!
"Recalculare" fără ca articolele privind modalitatea prin care s-a recalculat nu sunt în vigoare!
MOTIVUL?
Simplu!
Prea mulți bani.
Motivul?
Simplu!
Foarte multe erori la recalculare!!!!
Hmmmm.... softu' cu erori în recalculare, să fi fost intenționat greșit?!
ÎN PLUS!
"Recalculare" fără ca articolele privind modalitatea prin care s-a recalculat nu sunt în vigoare!
MOTIVUL?
Simplu!
Prea mulți bani.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Eu am primit recalcularea corect. Am cativa cunoscuti care au primit la fel. Personal nu cunosc pe nimeni cu recalcularea gresita. Sunt convins ca au fost erori umane, nu de soft. Din dezinformarea TV habarnista, incitatoare si total incompetenta, am fost informati pana in prezent sunt peste 11,000 reclamatii si cca 1,000 au fost recunoscute ca gresite. Posta a distribuit se pare cam majoritatea deciziilor. Sigur ca o singura recalculare gresita, e mult, dar cred ca se face intentionat prea mare "panarama".
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Eu am primit recalcularea corect. Am cativa cunoscuti care au primit la fel. Personal nu cunosc pe nimeni cu recalcularea gresita. Sunt convins ca au fost erori umane, nu de soft. Din dezinformarea TV habarnista, incitatoare si total incompetenta, am fost informati pana in prezent sunt peste 11,000 reclamatii si cca 1,000 au fost recunoscute ca gresite. Posta a distribuit se pare cam majoritatea deciziilor. Sigur ca o singura recalculare gresita, e mult, dar cred ca se face intentionat prea mare "panarama".
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
PETRE :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Și?! Care este MOTIVUL pentru care se face panaramă?! Hmmmm....Care este logica? Nici măcar ALEGERILE nu mai sunt în septembrie!!!!
În spatele oricărui scandal de presă, se află un motiv ascuns.
De fapt această panaramă mi-a dat de gândit!
Îmi mențin părerea.Softul este "cauza"!
Dacă erau dosarele "luate la mână" act cu act, nu apăream cu stagiul contributiv ca fiind stagiul asimilat!!!
Cel mult încadrat la rubrica "cumulat pensie cu venituri contributive"!
Vreo 7 ani contributivi, trecuți la asimilat necontributiv.
Deci?!
Dacă erau dosarele "luate la mână" act cu act, nu apăream cu stagiul contributiv ca fiind stagiul asimilat!!!
Deci?!
PETRE :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Te contrazic cu procentul de decizii distribuite , sunt cred chiar mai puțin de un sfert, care ar fi cam 1,1 milioane, raportând cele 11500 de contestații de până acum, la CJP ca decizii greșite, procentul este de 1%, cred cam mare. Și o decizie că aceea cu 41 ani stagiu de cotizare contributiv, cu 4100 lei pensie acum recalculată cu 4(patru)ani stagiu contributiv, reducând pensia la 160 lei cu menționarea că îi rămâne în plată pensia de acum, când credeți că va mă primi o mărire acel om care acum are 75 ani?
In satul meu de domiciliu din Timiș poștașul nu a adus decizii de recalculare și de luni intra în concediu.
Se vede că le-au trimis desfăcute sa le pună la poștă in plicuri in iulie și să le țină până după Sfânta Maria... Cu ce scop
Constanta :
Deci?!
Părerea mea este că s-au făcut cu ABACul cu bile lipsa, sau de femeia de serviciu.
Cred că nu există nici-un soft după greșelile grave mediatizate.
Doamna ministru REPETentă , zice că se vor recalcula luna viitoare și pune in plata in octombrie, dar ce fac cu inimile oamenilor în vârstă care poate erau cardiaci?
GicaH :
Constanta :
Deci?!
Pey, softu' ăla faimos, banii pentru el, abia fuseră aprobați. Cu plata în tranșe!!!!!
Dacă vă reamintiți ceea ce scriam pe acilișea* în urmă cu câteva luni, am evidențiat niște neconcordanțe între ceea ce s-a legiferat, când s-a legiferat, când "a fost gata softu'"!!!!! ÎNAINTE DE TERMENUL DE PLATĂ CARE ESTE MENȚIONAT ÎN LEGE, CARE ESTE TERMENUL DE FINALIZARE A SOFTULUI!!!!
SOFTU' NU PUTEA SĂ FIE GATA IMEDIAT/SAU CU PUȚIN ÎNAINTE DE A APĂREA PUBLICATE NORMELE!!!!
Nu mai rețin exact ordinea. Cine vrea să vadă să caute în urmă.
FRAIEREALĂ ÎNAINTE DE ALEGERILE PRO-PROGRAMATE ÎN SEPTEMBRIE.
Termenu' fiind re-schimbat ca urmare a unor interese politice majore.... asistăm DIN NOU LA CIRC!
PÂINE ȘI CIRC!
APOI!!!!
Există o chestiune în legea care intră în vigoare la 1 septembrie. "6 luni" !!!
Abia după astea 6 luni, care nu se știe dacă nu cumva vor mai fi prelungite, Noua lege va avea efecte clare.
Prin Ordonanță, ca urmare a legiferării modului de transmitere a deciziilor prin poștă, s-a mai dat o gură de apă și celor de la poștă.
O-Ho-Ho! cât s-a câștigat din afacerea "tipărirea, împlicuirea, transmiterea deciziilor" ...me-le-oa-ne!
Părerea mea este că s-au făcut cu ABACul cu bile lipsa, sau de femeia de serviciu.
Cred că nu există nici-un soft după greșelile grave mediatizate.
Doamna ministru REPETentă , zice că se vor recalcula luna viitoare și pune in plata in octombrie, dar ce fac cu inimile oamenilor în vârstă care poate erau cardiaci?
DOVADA MINCIUNII
HOTĂRÂRE nr. 496 din 16 mai 2024
privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții "Noul Sistem informatic integrat al Casei Naționale de Pensii Publice"
EMITENT
GUVERNUL ROMÂNIEI
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 454 din 16 mai 2024
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Articolul 1
Se aprobă Nota de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Noul Sistem informatic integrat al Casei Naționale de Pensii Publice“, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Articolul 2
Finanțarea proiectului de investiții prevăzut la art. 1 se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Planul național de redresare și reziliență (PNRR) - componenta 8 (Reforma fiscală și reforma pensiilor), jalonul 240, investiția 10 - Eficiență operațională și servicii electronice avansate pentru sistemul național de pensii prin digitalizare și de la bugetul asigurărilor sociale de stat prin bugetul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.
PRIM-MINISTRU
ION-MARCEL CIOLACU
MINISTRESA ȘI BUDĂI SPUNEAU PENSIONARILOR CĂ ÎNCEPÂND CU LUNA MAI, VOR FI DISTRIBUITE DECIZIILE DE PENSIONARE RECALCULATE ÎN BAZA NOII LEGI CONFORM NOULUI SOFT!!!!
DA' SOFTU' EXISTA DOAR ÎN MINȚILE LOR DE MINCINOȘI!!!!
Neinformarea corectă, sau omisiunea de a informa, se pedepsește conform legii.
ABIA ÎN LUNA MAI S-A SEMNAT "PROTOCOLU'" PRIVIND SOFTU' DE RECALCULARE ȘI CALCULARE ÎN BAZA NOII LEGI!!!!
HOTĂRÂRE nr. 496 din 16 mai 2024
privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții "Noul Sistem informatic integrat al Casei Naționale de Pensii Publice"
EMITENT
GUVERNUL ROMÂNIEI
Publicat în MONITORUL OFICIAL nr. 454 din 16 mai 2024
În temeiul art. 108 din Constituția României, republicată, și al art. 42 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 500/2002 privind finanțele publice, cu modificările și completările ulterioare,
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
Articolul 1
Se aprobă Nota de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții „Noul Sistem informatic integrat al Casei Naționale de Pensii Publice“, prevăzută în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Articolul 2
Finanțarea proiectului de investiții prevăzut la art. 1 se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Planul național de redresare și reziliență (PNRR) - componenta 8 (Reforma fiscală și reforma pensiilor), jalonul 240, investiția 10 - Eficiență operațională și servicii electronice avansate pentru sistemul național de pensii prin digitalizare și de la bugetul asigurărilor sociale de stat prin bugetul Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, conform programelor de investiții publice aprobate potrivit legii.
PRIM-MINISTRU
ION-MARCEL CIOLACU
MINISTRESA ȘI BUDĂI SPUNEAU PENSIONARILOR CĂ ÎNCEPÂND CU LUNA MAI, VOR FI DISTRIBUITE DECIZIILE DE PENSIONARE RECALCULATE ÎN BAZA NOII LEGI CONFORM NOULUI SOFT!!!!
DA' SOFTU' EXISTA DOAR ÎN MINȚILE LOR DE MINCINOȘI!!!!
Neinformarea corectă, sau omisiunea de a informa, se pedepsește conform legii.
ABIA ÎN LUNA MAI S-A SEMNAT "PROTOCOLU'" PRIVIND SOFTU' DE RECALCULARE ȘI CALCULARE ÎN BAZA NOII LEGI!!!!
Șiiiiiiii....extras din anexa la protocolul aprobat prin hotărâre de guvern!
[b]"PNRR obligă, de asemenea, Guvernul României să digitalizeze procesarea cererilor serviciilor oferite de către CNPP. Aducerea tuturor acestor date într-un format digital unitar este obligatorie pentru orice plan de digitalizare al CNPP, care să susțină procesul de reformă/recalculare a pensiilor.
Această sarcină de digitalizare presupune și dezvoltarea unui sistem informatic central în cadrul CNPP, care va avea capacitatea de a susține reformele și recalcularea pensiilor publice."[/b]
Aloooooo!!!! ministresa, sefu' de la casă, "bunicii și seniorii noștri ", dom'istru!!!!!
NU MAI PROSTIȚI CU TEMBELIZORU'!!!!!!! ÎN FUNCȚIE DE INTERESELE PERSONALE ȘI DE PARTID!!!!!
[b]"PNRR obligă, de asemenea, Guvernul României să digitalizeze procesarea cererilor serviciilor oferite de către CNPP. Aducerea tuturor acestor date într-un format digital unitar este obligatorie pentru orice plan de digitalizare al CNPP, care să susțină procesul de reformă/recalculare a pensiilor.
Această sarcină de digitalizare presupune și dezvoltarea unui sistem informatic central în cadrul CNPP, care va avea capacitatea de a susține reformele și recalcularea pensiilor publice."[/b]
Aloooooo!!!! ministresa, sefu' de la casă, "bunicii și seniorii noștri ", dom'istru!!!!!
NU MAI PROSTIȚI CU TEMBELIZORU'!!!!!!! ÎN FUNCȚIE DE INTERESELE PERSONALE ȘI DE PARTID!!!!!
La data respectivă,am deschis subiectul:
"BANII pentru noul SOFT pentru calculul PENSIILOR
Scris de: Constanta la data: 05/14/2024 5:35am
Pe site-ul ministerului muncii, la rubrica "transparență decizională", se află:
"Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului „Noul Sistem Informatic Integrat al Casei Naționale de Pensii Publice"
Detalii
Categorie: Transparență decizională
Publicat la data 26.04.2024"
https://www.lapensie.com/forum/index.php?mode=thread&thread=73598#73660
"BANII pentru noul SOFT pentru calculul PENSIILOR
Scris de: Constanta la data: 05/14/2024 5:35am
Pe site-ul ministerului muncii, la rubrica "transparență decizională", se află:
"Hotărâre a Guvernului privind aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului „Noul Sistem Informatic Integrat al Casei Naționale de Pensii Publice"
Detalii
Categorie: Transparență decizională
Publicat la data 26.04.2024"
https://www.lapensie.com/forum/index.php?mode=thread&thread=73598#73660
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:thuamnee ce le mai stii tu pe toate...cifre mii, procenteeee, bleeaaah
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:thuamnee ce le mai stii tu pe toate...cifre mii, procenteeee, bleeaaah