ACUM, se discută la TV, că deciziile sunt nule!!!!
Motivul, cel pe care îl spuneam în urmă cu ceva timp, cu referire la data emiterii deciziei de recalculare înainte de intrarea în vigoare a legii!!!!
Motivul, cel pe care îl spuneam în urmă cu ceva timp, cu referire la data emiterii deciziei de recalculare înainte de intrarea în vigoare a legii!!!!
Încă odată pun întrebarea, de ce avocații ăștia discută subiectul ăsta abia ACUM la televiziunea mult sponsorizată de puterea guvenatoare, A3cnn!
Ce? Nu au citit legea până acum????
Unii îi dau tare că deciziile sunt nule, alții că sunt multe erori!
Ha!
Ha!
Constanta :
Ha!
Eu cred că deciziile cu erori, sunt nule de drept.
GicaH :
Constanta :
Ha!
Eu cred că deciziile cu erori, sunt nule de drept.
Nu este așa. Ceva greșit calculat unei persoane reprezintă nulitate relativă.
Ceva greșit ca urmare a legii aplicabile sau a aplicației informatice utilizate, reprezintă nulitate absolută.
Nulitatea de drept nu poate fi invocată decât dacă este nulitate absolută! Nulitatea absolută fiind reprezentată de încălcarea unei prevederi care apără un interes general, nu personal.
Cel puțin, de când m-am apucat io să studiez codul civil și codul de procedură civilă asta am înțeles.
Recomand tuturor lecturarea TUTUROR Codurilor apărute în legislația națională.
Sunt super educative!
Păcat că nu există legiferat Codul Bunelor Maniere și Moravuri.
Extras dintr-un model de contestare a deciziei de recalculare, dat de un foarte cunoscut avocat!
"Așa cum rezultă din art. 144 din Legea nr.360/2023, care prescrie condițiile recalculării pensiilor, deciziile de recalculare vor putea fi emise, în mod valabil abia începând cu data de 1 septembrie 2024, drept pentru care vă rugăm să observați că se impune constatarea nulității absolute a deciziei contestate."
Ce invocă?!
NULITATEA ABSOLUTĂ!
Exact ceea ce am scris!
"Așa cum rezultă din art. 144 din Legea nr.360/2023, care prescrie condițiile recalculării pensiilor, deciziile de recalculare vor putea fi emise, în mod valabil abia începând cu data de 1 septembrie 2024, drept pentru care vă rugăm să observați că se impune constatarea nulității absolute a deciziei contestate."
Ce invocă?!
NULITATEA ABSOLUTĂ!
Exact ceea ce am scris!
Constanta :
Încă odată pun întrebarea, de ce avocații ăștia discută subiectul ăsta abia ACUM la televiziunea mult sponsorizată de puterea guvenatoare, A3cnn!
Cred că s-au apucat să discute "abia acum" pentru a le da peste nas ălora ce s-au tot lăudat cu măririle de pensii!
Evident! Pe motive politice!!!
Hai că am găsit unde am scris!
https://www.lapensie.com/forum/index.php?mode=thread&thread=73818
Fragmente:
Re: Art.145 legea 360/2023
Scris de: Constanta la data: 05/24/2024 3:19pm
Sunt legale dacă se emit cu data de 1 septembrie 2024.
Dar, dacă se emit înainte de 1 septembrie 2024 pentru a ajunge la pensionari "începând din vara aceasta", că "din luna mai" deja e trecută, nu mai e legală pentru că legea, respectiv articolul, nu este în vigoare!
Cum să eliberezi o decizie de pensionare în baza unei legi care nu este în vigoare?!?!
Io, nu pot înțelege în ruptul capului!
Actiuni: Raspunde aici Comenteaza cu ghilimele acest mesaj
Scris de: Carp Mircea la data: 05/25/2024 6:26am
Constanta
Atat art.145, cat si deciziile de recalculare(ambele) vor produce efecte incepand cu 01/09/2024.
Scris de: Constanta la data: 05/25/2024 10:47am
Un act întocmit în baza unei legi care nu este în vigoare este nul.
Un act nul este lipsit de efecte.
Dacă se contestă!
Scris de: Carp Mircea la data: 05/25/2024 11:03am
Constanta
In ce interval de timp ar trebui sa fie emise si comunicate cele aproximativ 4.800.000 de decizii de recalculare pentru a fi si puse in plata in septembrie 2024 dupa interpretarea d-voastra ?
Eu consider ca nu este un subiect atat de importat pentru o astfel de dezbatere.
Din acest motiv eu nu voi mai continua discutia.
Sanatate!
* Trebuia să mă fac avocat! Aveam posibilitatea să ajung celebru. (Aviz Sfântu Petru)
https://www.lapensie.com/forum/index.php?mode=thread&thread=73818
Fragmente:
Scris de: Constanta la data: 05/24/2024 3:19pm
Sunt legale dacă se emit cu data de 1 septembrie 2024.
Dar, dacă se emit înainte de 1 septembrie 2024 pentru a ajunge la pensionari "începând din vara aceasta", că "din luna mai" deja e trecută, nu mai e legală pentru că legea, respectiv articolul, nu este în vigoare!
Cum să eliberezi o decizie de pensionare în baza unei legi care nu este în vigoare?!?!
Io, nu pot înțelege în ruptul capului!
Scris de: Carp Mircea la data: 05/25/2024 6:26am
Constanta
Atat art.145, cat si deciziile de recalculare(ambele) vor produce efecte incepand cu 01/09/2024.
Scris de: Constanta la data: 05/25/2024 10:47am
Un act întocmit în baza unei legi care nu este în vigoare este nul.
Un act nul este lipsit de efecte.
Dacă se contestă!
Scris de: Carp Mircea la data: 05/25/2024 11:03am
Constanta
In ce interval de timp ar trebui sa fie emise si comunicate cele aproximativ 4.800.000 de decizii de recalculare pentru a fi si puse in plata in septembrie 2024 dupa interpretarea d-voastra ?
Eu consider ca nu este un subiect atat de importat pentru o astfel de dezbatere.
Din acest motiv eu nu voi mai continua discutia.
Sanatate!
* Trebuia să mă fac avocat! Aveam posibilitatea să ajung celebru. (Aviz Sfântu Petru)