Gen:
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:
Intrebare:Este corect să nu se ia în calcul adeverințele de la locurile de muncă eliberate conforma statelor de plată și să se ia în calcul ce este trecut pe cartea de muncă, deși notificările din cartea de muncă sunt făcute din când în când, nu lunar? De ce am mai dus adeverințele, eliberate conform legii? Ce pot să fac pentru a se lua în calcul adeverințele unde sunt trecute toate sporurile, prime...
Data nasterii:1960
Stagiul de cotizare:33 ani
Alte date:
Intrebare:Este corect să nu se ia în calcul adeverințele de la locurile de muncă eliberate conforma statelor de plată și să se ia în calcul ce este trecut pe cartea de muncă, deși notificările din cartea de muncă sunt făcute din când în când, nu lunar? De ce am mai dus adeverințele, eliberate conform legii? Ce pot să fac pentru a se lua în calcul adeverințele unde sunt trecute toate sporurile, prime...
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am depus si eu adeverinte cu venituri brute si va fi luata in calcul conforn cu LEGEA nr. 360 din 04 decembrie 2023 dupa data de 01.09.2024.
Eu am facut o cerere de recalculare conform cu anexa 16 la Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii si am depus-o cu adeverintele.
ATENTIE
Adeverintele trebuie sa fie conform cu modelul din anexa 6 la lege.
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Am depus si eu adeverinte cu venituri brute si va fi luata in calcul conforn cu LEGEA nr. 360 din 04 decembrie 2023 dupa data de 01.09.2024.
Eu am facut o cerere de recalculare conform cu anexa 16 la Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii si am depus-o cu adeverintele.
ATENTIE
Petre Cristin :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
ATENTIE
Deocamdată legea 360/2023 NU a intrat în vigoare, deci nu se pot depune cereri decât după data de 01 septembrie 2024. Eu am deja adeverințele în formatul cerut, depuse la dosarul de pensie, dar care nu s-au luat în considerare la calcul. Probabil că voi face cererea de recalculare, după ce sosește noua decizie și voi solicita să se ia în evidentă adeverințele deja depuse la dosar sau poate ar fi mai bine să solicit direct instanței.
Gen:M
Data nasterii:11.12.1959
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:
Intrebare:Si daca am obtinut adeverintele de venit incepand cu 2016 si continuand cu urmatorii ani?
Alo ! Guvernul !
Exista adeverinte emise cu respectarea LEGII la data emiterii !
Deci? Scoatem altele? ce prevede LEGEA ?
Multumesc !
Data nasterii:11.12.1959
Stagiul de cotizare:35 ani
Alte date:
Intrebare:Si daca am obtinut adeverintele de venit incepand cu 2016 si continuand cu urmatorii ani?
Alo ! Guvernul !
Exista adeverinte emise cu respectarea LEGII la data emiterii !
Deci? Scoatem altele? ce prevede LEGEA ?
Multumesc !
Adeverintele cu salariile brute in perioada anterioara datei de 01 aprilie 2001 nu se iau in calcul la prima recalculare pentru care s-au dat decizii in luna august.
Ele vor fi luate in calcul la o a doua recalculare care se va face dupa 01 septembrie fara sa fie necesar sa se depuna alte adeverinte daca cele depuse sunt conform anexei 6 la legea pensiilor
Pentru domnul Salagean
Pentru perioada dupa 01 aprilie 2001 nu mai trebuie adeverinte pentruca sumele pentru care s-a platit contributie se afla in arhiva Casei de pensii si pentru recalcularea pensiilor pentru astfel de sume se poate face depunand numai cerere.
Ele vor fi luate in calcul la o a doua recalculare care se va face dupa 01 septembrie fara sa fie necesar sa se depuna alte adeverinte daca cele depuse sunt conform anexei 6 la legea pensiilor
Pentru domnul Salagean
Pentru perioada dupa 01 aprilie 2001 nu mai trebuie adeverinte pentruca sumele pentru care s-a platit contributie se afla in arhiva Casei de pensii si pentru recalcularea pensiilor pentru astfel de sume se poate face depunand numai cerere.