Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua! Am retinut (de la TV) ca indexarea cu VPR la 1 ian 2025 s-ar face numai pentru partea contributiva a pensiei.
In acest caz , la ce s-ar aplică noul VPR:
> - la punctele de contributivitate + punctele de stabilitate sau
> - numai la punctele de contributivitate?
Multumesc!
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua! Am retinut (de la TV) ca indexarea cu VPR la 1 ian 2025 s-ar face numai pentru partea contributiva a pensiei.
Multumesc!
ILIESCU GEORGE :Indexarea se va face la totalul puncte (puncte contributive plus puncte stabilitate)
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Multumesc!
ILIESCU GEORGE :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Multumesc!
Ai înțeles greșit, iar eu zic sa nu le dai idei, căci și așa au mari erori in calcule și așa cred că nu există decizie de recalculare fara cel puțin o greșeală.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Ma rog ca in urmatorii multi ani de aici incolo , inflatia sa fie ZERO !!! Apropo , in cei 13,8 % 50% din cresterea salariului mediu , cit reprezinta ? La fel si pentru indexarile anterioare , stie cineva ?
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Ma rog ca in urmatorii multi ani de aici incolo , inflatia sa fie ZERO !!! Apropo , in cei 13,8 % 50% din cresterea salariului mediu , cit reprezinta ? La fel si pentru indexarile anterioare , stie cineva ?
Uitati ce scrie la art.84:
(3) Începând cu anul următor intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de referință se majorează anual, la începutul fiecărui an, în luna ianuarie, cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuți în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicați de Institutul Național de Statistică.
Deci e vorba de VPR.
(3) Începând cu anul următor intrării în vigoare a prezentei legi, valoarea punctului de referință se majorează anual, la începutul fiecărui an, în luna ianuarie, cu rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat, indicatori definitivi, cunoscuți în anul curent pentru anul calendaristic anterior, comunicați de Institutul Național de Statistică.
Deci e vorba de VPR.
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Mulțumesc!
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Mulțumesc!