Gen: F
Data nasterii:03.02.1965
Stagiul de cotizare:34 ani 2 luni
Alte date: Facultate 5 ani la zi
Intrebare:
Buna ziua,
Am 34 ani si 2 luni stagiu contributiv in care sunt incluse 6 luni de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca (concedii de boala) in perioada 2006-2022.
Aceasta perioada de concediu medical se contorizeaza in stagiul complet de cotizare?
Indeplinesc conditiile de iesire la pensie anticipata din legea 360/2023?
Va multumesc.
Data nasterii:03.02.1965
Stagiul de cotizare:34 ani 2 luni
Alte date: Facultate 5 ani la zi
Intrebare:
Buna ziua,
Am 34 ani si 2 luni stagiu contributiv in care sunt incluse 6 luni de concediu medical pentru incapacitate temporara de munca (concedii de boala) in perioada 2006-2022.
Aceasta perioada de concediu medical se contorizeaza in stagiul complet de cotizare?
Indeplinesc conditiile de iesire la pensie anticipata din legea 360/2023?
Va multumesc.
Re: concediu medical pentru incapacitate temporara de munca
Scris de: la pensie la data: 09/04/2024 3:58am
Scris de: la pensie la data: 09/04/2024 3:58am
Conform art 56 din noua lege a pensiilor aveti dreptul la reducerea cu 5 ani a varstei standard de pesionare, de 62 ani si 9 luni, daca aveti stagiul complet de cotizare contributiv de 34 ani depasit cu 5 ani.
Depasirea cu 5 ani a stagiului complet de cotizare poate fi facut cu stagiu de cotizare asimilat, facultate in cazul dv.
Perioada de incapacitate temporara de munca dupa 01 ianuarie 2006 este considerata stagiu de cotizare contributiv si se ia in calculul stagiului complet de cotizare contributiv de 34 ani.
Depasirea cu 5 ani a stagiului complet de cotizare poate fi facut cu stagiu de cotizare asimilat, facultate in cazul dv.
Perioada de incapacitate temporara de munca dupa 01 ianuarie 2006 este considerata stagiu de cotizare contributiv si se ia in calculul stagiului complet de cotizare contributiv de 34 ani.