Gen:F
Data nasterii:decembrie 1965
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: M am pensionat in 24 noiembrie 2023 anticipat partial. Am primit si Decizia cu recalcularea si am primit ceva in plus, ceea ce e ok pt ca in ianuarie voi beneficia de indexare.
La dosarul depus pt obtinerea pensiei, am depus 2 adeverinte, una pt grupa de munca II de 10 ani și una cu sporuri:
- spor de vechime pt cei 10 ani
- spor de conditii grele pt cei 10 ani.
La calculul pensiei anticipate partiale au fost luate in consideratie cele 2 sporuri? Vor fi luate in calcul la recalcularea din septembrie, sau in noiembrie 2025 cand se termina penalizarea pt anticipare pensie?
Data nasterii:decembrie 1965
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: M am pensionat in 24 noiembrie 2023 anticipat partial. Am primit si Decizia cu recalcularea si am primit ceva in plus, ceea ce e ok pt ca in ianuarie voi beneficia de indexare.
La dosarul depus pt obtinerea pensiei, am depus 2 adeverinte, una pt grupa de munca II de 10 ani și una cu sporuri:
- spor de vechime pt cei 10 ani
- spor de conditii grele pt cei 10 ani.
La calculul pensiei anticipate partiale au fost luate in consideratie cele 2 sporuri? Vor fi luate in calcul la recalcularea din septembrie, sau in noiembrie 2025 cand se termina penalizarea pt anticipare pensie?
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna
Prima decizie , cea din 2023, trebuia sa fie insotita de niste anexe din care sa puteti vedea modul de calcul si ce sporuri s-au luat in calcul. Normal sporurile mentionate de dvs , avand caracter permanent, vi s-au luat in calcul. Ramane sa verificati si sa va lamuriti!
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna
Prima decizie , cea din 2023, trebuia sa fie insotita de niste anexe din care sa puteti vedea modul de calcul si ce sporuri s-au luat in calcul. Normal sporurile mentionate de dvs , avand caracter permanent, vi s-au luat in calcul. Ramane sa verificati si sa va lamuriti!
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Unde anume / la care litera / paragraf din anexa ar trebui sa verific ca au fost luate in calcul sporurile?
Multumesc pt raspunsul anterior
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Unde anume / la care litera / paragraf din anexa ar trebui sa verific ca au fost luate in calcul sporurile?
Cristiana :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
In "Date privitoare la activitatea în muncă", vedeți sporul de vechime și grupa de muncă, dacă știți perioada, dar sporul.pentru condiții grele știu(de la mine) că era spor neperformant așa că nu cred că îl aveți primit.....
GicaH :
Cristiana :
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
In "Date privitoare la activitatea în muncă", vedeți sporul de vechime și grupa de muncă, dacă știți perioada, dar sporul.pentru condiții grele știu(de la mine) că era spor nepermanent, așa că nu cred că îl aveți primit.
...spor nepermanent.... îmi face figuri tastatura și vederea...
Cele doua sporuri, daca sunt in perioada inainte de 01 aprilie 2001, sunt considerate sporuri cu caracter permanent si au fost luate in calculul pensiei anticipate partiale.
Dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 360/2023 pe langa recalcularea pe care ati primit-o urmeaza o alta recalculare pentru sporurile cu caracter nepermanent primite inainte de 01 aprilie 2001 pentru cei care depun adeverinte cu aceste sporuri.
Se considera sporuri cu carater nepermanent cele care difera de la o luna la alta, urmatoarele :
- spor pentru ore suplimentare
- spor pentru orele lucrate in zile de sarbatoare
- sumele castigate in acord
- primele de sarbatori si anuale.
Dv trebuie sa verificati daca in adeverintele depuse ati avut astfel de sporuri si daca nu ati avut cereti angajatorului sa va elibereze o adeverinta conform modelului de la anexa 6 la legea pensiilor 360/2023, pe care trebuie sa o depuneti la Casa de pensii.
Dupa intrarea in vigoare a noii legi a pensiilor 360/2023 pe langa recalcularea pe care ati primit-o urmeaza o alta recalculare pentru sporurile cu caracter nepermanent primite inainte de 01 aprilie 2001 pentru cei care depun adeverinte cu aceste sporuri.
Se considera sporuri cu carater nepermanent cele care difera de la o luna la alta, urmatoarele :
- spor pentru ore suplimentare
- spor pentru orele lucrate in zile de sarbatoare
- sumele castigate in acord
- primele de sarbatori si anuale.
Dv trebuie sa verificati daca in adeverintele depuse ati avut astfel de sporuri si daca nu ati avut cereti angajatorului sa va elibereze o adeverinta conform modelului de la anexa 6 la legea pensiilor 360/2023, pe care trebuie sa o depuneti la Casa de pensii.