Gen:m
Data nasterii:26.12.1951
Stagiul de cotizare:35 ani contributivi
Alte date:
Intrebare:3.Conf L 360/2023 pot cere recalcularea proc 2% (8,3 pct.)reprezentand contributia pt pensia suplimentara, dovedita prin adeverinta de la angajator, in 2012 la iesirea mea la pensie anticipata partiala?
Ce trebuie sa fac?
multumesc
Alte date:
Intrebare:3.Conf L 360/2023 pot cere recalcularea proc 2% (8,3 pct.)reprezentand contributia pt pensia suplimentara, dovedita prin adeverinta de la angajator, in 2012 la iesirea mea la pensie anticipata partiala?
Ce trebuie sa fac?
multumesc
Vali 2 :
Gen:m
Alte date:
Ce trebuie sa fac?
multumesc
Pensia suplimentară se calculează automat procentual la valorile contributive pe lunile și anii când au fost legal oprite aceste contribuții.
Nu înțeleg de ce sa cereți recalcularea, poate ați depus adeverința, dar pensia suplimentară se calculează automat.
Puteți vedea aceste puncte în fișele de Punctaje lunare și Punctaje anuale care trebuiau date odată cu decizia de pensionare pe legea veche, iar dacă nu le-ați primit le puteți cere.
Inainte de 01 aprilie 2001 s-a contribuit obligatoriu pentru pensie suplimentara cu 2%, apoi cu 3% si la final cu 5 %.
Pensia suplimentara de care ati avut dreptul a fost calculata din oficiu (fara sa fie dovedita prin adeverinta) la iesirea la pensie anticipata partiala si apoi la pensia pentru limita de varsta asa cum precizeaza domnul Gica.
Verificati deciziile de pensionare si veti gasi punctajul acordat pentru aceasta contributie la pensia suplimentar
Pensia suplimentara de care ati avut dreptul a fost calculata din oficiu (fara sa fie dovedita prin adeverinta) la iesirea la pensie anticipata partiala si apoi la pensia pentru limita de varsta asa cum precizeaza domnul Gica.
Verificati deciziile de pensionare si veti gasi punctajul acordat pentru aceasta contributie la pensia suplimentar